Uutiset

Kuljetuskalusto

Rassaako rengasrumba?

Kevät ja syksy ovat kiireistä aikaa renkaiden kausivaihdosta huolehtiville rengasasentajille. Ovella on pahimmillaan katkeamaton autojono, joka pitäisi rengastaa kauteen sopivin kumikiekoin. Varsinainen vaihtotyö on varsin vaivaton työvaihe, hikikarpaloita nostattavat herkemmin renkaiden etsintä ja käsittely varastotiloissa.

– Renkaita varastoidaan hyvin usein kuormalavahyllystöissä, joiden mitoituksessa ei ole huomioitu renkaiden vaatimaa tilaa. Varastot ovat tämän vuoksi varsin tehottomassa käytössä, tietää Frendix Oy:n toimitusjohtaja Juha Korpela.

Tuusulan Jokelassa toimiva Frendix on kehittänyt renkaiden varastointijärjestelmiä kymmenen vuoden ajan. Alkujaan rengasliikkeiden toiveista lähtenyt hyllystöjen kehittäminen on tuonut markkinoille konseptin, joka pitää sisällään renkaiden varastoinnissa käytettävien hyllyjen ohella myös hyllytyksessä käytettäviä pinoajia ja muita apuvälineitä.

– Frendix-järjestelmää käyttämällä renkaat voidaan siirtää varastopaikalta auton viereen käsin koskematta, painottaa Korpela esitellessään järjestelmän etuja.

Renkaat varastoidaan moduuliajatteluun perustuvassa hyllystössä, mistä ne voidaan rengaspinoajan kanssa nostaa joko suoraan auton viereen tai vaihtoehtoisesti pyörin varustetulle alustalle, jonka avulla renkaat viedään auton ja asentajan luo.

– Tehokkuus ja turvallisuus syntyy monen asian summasta. Frendix-järjestelmässä raskaat nostotyöt hoituvat konevoimalla, muistuttaa Korpela.

Parempaan tehokkuuteen

Kotimaassa valmistettavan Frendix-järjestelmän etuna on myös tehokkuus tilojen käytössä. Perinteinen kuormalavahylly vaatii useamman metrin käytäväleveyden, Frendi-rengaspinoajaa käyttäen käytävän leveydeksi riittää 1,2-1,5 metriä. Rengashyllyn ansiosta voidaan kuormalavoista luopua, mikä tarkoittaa hyllystön tehokkaampaa käyttöä.

– Korvaamalla perinteiset ratkaisut Frendixillä, voidaan samaan tilaan varastoida jopa 50 prosenttia enemmän renkaita. Investoinnin takaisinmaksuaika rengashotellikäytössä jää parhaimmillaan alle kuuteen kuukauteen, lupaa Korpela.

Frendix-hyllystön hankintahinta jää Korpelan mukaan kilpailevia ratkaisuja alhaisemmaksi, koska kyseessä on juuri tähän tarkoitukseen räätälöity tuoteperhe. Yrityksen valikoima koostuu valmiista moduulipaketeista, mutta tarvittaessa asiakkaalle räätälöidään olemassa olevien tilojen mukaan soveltuva hyllystöratkaisu.

Rengasvarastointiratkaisuille on löytynyt markkinoita myös Suomen ulkopuolelta, sillä yrityksen tuotteista yli 70 prosenttia toimitetaan vientiin, lähinnä Ruotsiin ja Tanskaan, missä yrityksellä on oma myyntiorganisaatio asentajineen.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi