Uutiset

Kuljetuskalusto

Raskasta Kempoweria Tanskaan

Kempowerin pikalatausteknologia sähköistää Pohjoismaiden suurimman sähköbussivarikon. Varikko on nyt jo täydessä toiminnassa Tanskan Aalborgissa. Kempower on toimittanut pikalatausteknologiaa GodEnergi A/S:lle, joka toteutti varikkoprojektin. Varikolla voidaan ladata samanaikaisesti yli 100:a sähköbussia.

Teollisuushistoriastaan tunnettu Aalborg on kehittynyt erittäin innovatiiviseksi kaupungiksi, joka panostaa kestävään kehitykseen. Kaupunki pyrkii vähentämään merkittävästi hiilidioksidipäästöjään ja tarjoamaan asukkailleen puhtaamman elinympäristön. Osana tätä tavoitetta kaupunki on sähköistänyt koko bussiliikenteen ensimmäisenä suurena tanskalaisena kaupunkina.

GodEnergi A/S on asentanut varikolle 124 Kempower Satellite -laturia, jotka on liitetty 18 Kempower Power Unit -tehoyksikköön. Lisäksi alueelle on asennettu kuusi muuntajaa ja yli 20 kilometriä kaapelia.

Varikolla on käytössä myös pilvipohjainen latauksenhallintajärjestelmä Kempower ChargEye. Kempower ChargEyen avulla voidaan helposti hallita latauslaitteiden ja sähköbussien päivittäistä toimintaa ja optimoida lataustehoa. Kempower ChargEyen avulla varmistetaan myös, että bussit ovat valmiina ajoon aikataulun mukaisesti.

”On mahtavaa, että Kempower on ollut mukana Pohjoismaiden suurimmassa sähköbussivarikkoprojektissa. Aalborgin avaaminen on viimeisin bussihankkeistamme Tanskassa, Ruotsissa, Luxemburgissa ja Norjassa. Odotamme innolla yhteistyön jatkoa GodEnergi A/S:n kanssa. Samalla rakennamme puhtaampaa arkea tanskalaisille”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

”Olemme olleet mukana sähköisen liikenteen markkinoilla jo monta vuotta, mutta Aalborgin bussivarikon avaaminen on yksi suurimmista saavutuksistamme tähän mennessä. On hienoa saada Kempowerin teknologiaa mukaan projektiin ja tehdä yhteistyötä Kempowerin tiimin kanssa, sillä he ovat aitoja sähköisen liikenteen asiantuntijoita. Odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan yhteistyötä Kempowerin kanssa uusien hankkeiden parissa”, sanoo GodEnergi A/S:n toimitusjohtaja Jan Darville.


Kempower on toimittanut Aalborgin varikolle pikalatureita:

  • Pohjoismaiden suurin sähköbussivarikko on aloittanut toimintansa Tanskan Aalborgissa
  • Kempower on toimittanut varikolle yli 100 Kempower Satellite -pikalaturia
  • Latausjärjestelmään sisältyy myös Kempower ChargEye, kattava pilvipohjainen latauksenhallintajärjestelmäLue seuraavaksi