Uutiset

Kuljetuskalusto

Raskaat renkaat kauppa-autosta

Rengascenter lanseerasi Metkossa liikkuvan rengaspalvelun Jyväskylään. Aivan uusi rengastöihin rakennettu auto palvelee Jyväskylän alueella. Ideana on palvella asiakkaita entistä paremmin säästäen asiakkaan työajan tuottavaan työhön.

Rengascenterillä on hyvä ja toimiva rengasliike Jyväskylässä, mutta se on keskittynyt henkilöauton renkaisiin. ”Meillä oli haussa alueelle raskaisiin renkaisiin erikoistuva rengasliike. Idea liikkuvasta raskaan kaluston rengaskaupasta sopi tähän kuvioon mainiosti ja nyt tämä kuvio lähtee toimimaan. Ajatus on uudenlainen ja vaatii paljon työtä sen esittelyyn ja varmasti se kehittyykin vielä. Mutta uskon toimintatavan miellyttävän asiakkaita ja vastaavaa konseptia voidaan tulla näkemään muuallakin”, kertoo Rengascenter Oy:n avainasiakaspäällikkö Mikko Kirves.

Rengastarjonta on lähtökohtaisesti Rengascenterin päätuotemerkit. Kaikkia muitakin merkkejä toki on saatavissa tilaamalla. Varasto ja tukikohta Jyväskylän liikkuvalla rengasliikkeellä on Jyväsjylän Koivupurontiellä.

Uudenlainen rengasliike

Liikkuvan rengaskaupan yrittäjänä toimii Kari Helin. Idea ei hänelle enää ole aivan uusi, sillä hän on toiminut tällä konseptilla Mäntässä ja pari vuotta. ”Alun perin ajatus tähän lähti liikkeelle siitä, miten voisin palvella asiakkaita entistä paremmin. Tuntui joskus kohtuuttomalta, että asiakkaan aikaa kuluu varsin paljon rengastöiden takia. Niin syntyi ajatus menemisestä asiakkaan luokse, jolloin asiakas voi käyttää aikansa tehokkaasti”, taustoittaa Helin.

Rengaskoneet on mitoitettu siten, että raskaat rengastyöt pystytään autossa tekemään varsin suuriin kokoihin asti. ”Käytännössä rajoittavaksi tekijäksi tulee kopin koko”, mainitsee Helin.

Ei sen kalliimpaa

Helin on saanut vakuutella asiakkaitaan, että asiakkaan luokse tulemisesta ei normaalisti lisähintaa synny – hinta on sama tuleeko asiakas tukikohtaan vai Heliin asiakkaan luokse 50 kilometrin säteelle Jyväskylästä. Näin rengaskauppaa tehtäessä, hätätyöt erikseen, myös niitä Helin tekee ja kalusto soveltuu toki siihenkin mainiosti. Vastaavia hätätöitä tekeviä rengaskorjaamoita on kyllä, mutta uusien asennuksessa harvinaisempi ratkaisu – Heliin kuuluu alan pioneereihin.

Pääasiallinen asiakaskunta tulee kuorma-autoilijoista. Kun rengastyöt pystytään tekemään sopivassa välissä sopivassa paikassa, saadaan kokonaistaloudellisuus työsuoritteelle optimaaliseksi.

Jatkossa palvelu tulee täydentymään sähköisellä asiointipalvelulla. Portaali on luvassa vielä tälle syksylle.

Lue seuraavaksi