Uutiset

Kuljetuskalusto

Raskaan kaluston palvelut Toisella Savulla

Raskoneen pitkät aukioloajat, arkisin klo 6-20 ja lauantaisin klo 7-15, palvelevat niin runsasta ohikulkevaa raskasta liikennettä kuin lähialueen rakennustyömailla olevaa kalustoa. Rakennustoimintaa alueella on erittäin runsaasti lähivuosina muun muassa Kehä III:n parannustyömaan ja Marjaradan rakennustyömaan takia. Laaja piha-alue, kaikkiaan noin kuusi hehtaaria, mahdollistaa suuren kalustomäärän alueella ja sinne on helppo tulla myös isoilla yhdistelmillä.

Raskone tunnetaan muun muassa monimerkkikorjaamona. ”Monimerkkisyys on meille suuri haaste, joka edellyttää henkilöstön jatkuvaa koulutusta”, kertoo korjaamopäällikkö Erkki Manninen. Korjaamotiloissa onkin nähtävissä kalustosta laaja kirjo niin merkkien kuin vuosimallien suhteen. Laaja varaosavarasto vastaa osaltaan tähän haasteeseen. Raskone tuo itsekin huomattavan määrän varaosia maahan ja maahantuonnin ohjaus toimii tässä talossa.

Raskoneen ”Pajakulma Service” -palvelu hoitaa konserniin kuuluvan Pajakulman päällirakenteiden jälkimarkkinoinnin; huollot, varaosat, tarkastukset. Nostureille Raskoneella voidaan tehdä vuositarkastusten lisäksi kymmenvuotistarkastukset.
Lisäksi Raskoneen erikoisosaamisalueena on Norba-jätelaitteet, joille on palvelut asennuksesta ympärivuorokautiseen tekniseen tukeen asti.

Pesupalvelut alueella tuottaa Vamos Rekkapesu. Rakennuksen toisessa päässä on läpiajettava osa, joka toimii katsastuspaikkana. ”Täällä katsastetaan noin 1500 puoliperävaunua ja lisäksi useita satoja ajoneuvoja vuodessa”, mainitsee Manninen.

Raskoneen perävaunukorjaamo toimii omana osastonaan ja työllistää kahdeksan mekaanikkoa. Työnjohtaja Jan Pesonen kertoi asiakkaiden perävaunuja olevan alueella suuri määrä. ”Hallitsemme perävaunukantaa pihalistalla. Lista on rakennettu siten, että asiakas näkee reaaliaikaisesti netissä oman kalustonsa ja missä vaiheessa työ etenee. Siellä on myös nähtävänä perävaunuihin tehtävät toimenpiteet, katsastustarpeet ja esimerkiksi mitä ei pidä tehdä.”

Raskone toimii täällä myös Renaultin merkkikorjaamona, joka täydentää rakennukseen viime kesänä tullutta Renault-myyntiä. ”Renaultin tulo tänne oli positiivinen lisä meille, mukava piristysruiske”, toteaa Manninen.

Renault-myynti

Renault Trucksin myynti on toiminut Toinen Savu 8:ssa viime kesästä lähtien, kun Renault Trucks otti vastuun maahantuonnista. Toimipisteessä on kaksi kuorma-automyyjää, Hannu Timonen ja Mika Saari sekä Suomen myyntiä vetävän Erkki Evilän työhuone. Evilä kertoo, että kuuluminen nyt suureen Renault-perheeseen tuo lisämahdollisuuksia. ”Koko henkilökunnan englannin kielitaito antaa tarvittaessa mahdollisuuksia kommunikoida suoraan rajojen yli. Suomessa toki palvellaan suomeksi ja tuttujen Renault-myyjien kanssa.”

”Renault on profiloitunut Suomessa pitkälti jakeluautomerkiksi. Meillä on työmaata erityisesti sora- ja puuautojen saralla, sillä Renaultilla on näihin tarkoituksiin erittäin hyvä mallisto.”

”Renault on turvallinen valinta. Olemme rakentaneet huoltoverkoston isojen tunnettujen ketjujen kanssa ja Renaultilla on nyt 20 valtuutettua huoltopistettä ympäri Suomen. Raskoneen panostukseen olen erityisen kiitollinen, he ovat tehneet hyvää työtä”, kiittelee Evilä.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi