Uutiset

Kuljetuskalusto

Puunkuormaajamestarit 2019

Alucarin 35-vuotisjuhlan yhteydessä Maksamaalla lauantaina 15.6. järjestetyn Puunkuormaajamestari -kilpailun miesten sarjan voitti Saku Simpanen Pielavedeltä ajalla 5:41. Naisten mestari on Jonna Matikainen Kotkasta ajalla 7:38.

Autenttisissa olosuhteissa vesisateessa alkanut kilpailu oli loppuun saakka jännittävä. Kautta Suomen saapuneet kannustusjoukot siivittivät kilpailijat hyviin suorituksiin.

Loppukilpailua edelsi 18 osakilpailua, joihin osallistui lähes 1 000 osanottajaa eri puolilta Suomea. Osakilpailutulosten perusteella naisten finaaliin pääsi kuusi parasta. Miesten finaaliin saapui viisi lääninsä mestaria ja viisi aikojen perusteella valittua.

Kovia aikaparannuksia

Jonna Matikainen voitti naisten mestaruuden.

Naisten sarjassa Jonna Matikainen uusi viimevuotisen mestaruutensa. Mestari oli iloinen myös siitä, että voittoaika parani viimevuotiseen verrattuna minuutilla ja 15 sekunnilla.

”Parantamista vielä riittää. Sitten, kun aika on sellainen, että sillä pärjäisi miesten sarjassa, voi alkaa olla tyytyväinen”, Jonna Matikainen muotoilee tavoitteensa.

Vielä Matikaistakin kovemman aikaparannuksen teki noormarkkulainen Maija Pohjankivi, joka tiputti viimevuotisen finaalin ajastaan yli kolme minuuttia! Sillä suorituksella heltisi kisan toinen sija. Kolmanneksi naisten sarjan finaalissa sijoittui viimevuoden hopeamitalisti Sarah Lindahl Turusta, joka hänkin paransi aikaansa lähes minuutilla.

Tasaväkistä sekuntipeliä

Saku Simpanen vei miesten sarjan voiton.

Jännittävän ja tasaisen miestensarjan finaalin vei nimiinsä Saku Simpanen Pielavedeltä. Vain neljän sekunnin päähän hänestä jäi raumalainen Sami Eklund, josta niin ikään neljän sekunnin päähän jäi kolmanneksi sijoittunut Kari Heinonen Mikkelistä. Simpanen on ollut finaalissa seitsemän kertaa, mutta ykköstila oli samalla ensimmäinen palkintokorokesijoitus. Myös muiden sijoitusten osalta kilpailu oli erittäin tasaväkinen.

Eklundin hopean arvoa nostaa se, että nuori mies on ajanut puuautoa vasta neljä vuotta. Kokonaisuutenakin voi todeta, että tänä vuonna tapahtui jonkinlainen nuorten kuljettajien esiinmarssi finalistien joukossa. Ilmiöstä oltiin iloisia niin kilpailijoiden, yleisön kuin järjestäjienkin keskuudessa.

Auringonpaisteeseen päättynyt Puunkuormaajamestari 2019 -finaali kilpailtiin hienoissa olosuhteissa Alucar Oy:n piha-alueella Maksamaalla. Alucarin väki oli nähnyt paljon vaivaa luodakseen hienot puitteet kilpailulle ja illalla vietetylle yhtiön 35-vuotisjuhlalle, jonka huipentui näytökseen, jossa puutavaravarustus asennettiin autoon alle 15 minuutissa!

Puunkuormaajamestari 2019 loppukilpailun tulokset

Naiset:

 1. Jonna Matikainen, 7:38
 2. Maija Pohjankivi, 8:42
 3. Sarah Lindahl, 9:20
 4. Terhi Flyktman, 9:46
 5. Laura Pyykkö, 11:47
 6. Helene Vento, 12:11

Miehet:

 1. Saku Simpanen, 5:41
 2. Sami Eklund, 5:45
 3. Kari Heinonen, 5:49
 4. Marko Flyktman, 6:19
 5. Jari Sarajärvi, 6:25
 6. Niilo Kuulasmaa, 6:37
 7. Akseli Pihakari, 6:41
 8. Ville Laakkala, 7:03
 9. Jaakko Saarivirta, 7:04
 10. Ilkka Lakela, 7:11

Leo Koikkalainen oli kiertueen nopein veteraanisarjassa.

Alkukilpailujen perusteella ratkottiin veteraanisarjan voittajaksi Leo Koikkalainen. 

Kilpailukiertueen pääjärjestäjiä olivat Hiab, Volvo Trucks ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL yhteistyökumppaneinaan BPW Kraaz, Alucar Oy,A-Vakuutus, Metsäalan Kuljetusyrittäjät, Rexroth, Jyki, Teboil, Tamtron, SKF, OP ja Michelin.

Lue seuraavaksi