Uutiset

Kuljetuskalusto

Puunkuormaajamestari 2017

Puunkuormauskisan finaali järjestettiin viime viikonloppuna Tuurin kyläkaupan pihamaalla. Paikalle oli karsiutunut keväällä ja loppukesällä eri paikkakunnilla järjestetyistä karsintakisoista 12 parasta.

Tilaisuudessa nähtiin myös Hiab HiVision -kisa, johon osallistujat arvottiin karsintakisoissa tätä uutta etäkuormausjärjestelmää testanneista.  Naiset nähtiin kuormaajan puikoissa niin ikään näytöskisan merkeissä Tuurin asfaltilla. Lisäksi paikalla oli esillä puunajoon ja -kuormaukseen liittyvää tekniikkaa ja varusteita. Miesten sekä naisten kisat ajettiin läpi parikilpailuna, jossa kaksi kilpailijaa teki suorituksen samanaikaisesti. Eli tukit pois nupin kyydistä ja sitten taas takaisin kyytiin. Paras aika ratkaisi. Toki tässäkin lajissa on tuomaripeliä. Epätasaisesti tehdystä kuormasta tuli sakkosekunteja, kuten myös mahdollisesta kaluston vahingoittamisesta kuormauksen aikana. HiVision-kisassa piti VR-lasien välityksellä koota tukeista viisikerroksinen tikkutalo auton taakse ja lopuksi purkaa se takaisin kasaan. Tämä kaikki tapahtui siis ilman suoraa näköyhteyttä kuormaajaan. Aika ratkaisi tämänkin kisassa. Toki sakkosekuntejakin jaettiin tässä mittelössä.     

Miesten sarjan voitto meni Pornaisiin Kai Sirenille. Kakkoseksi sompaili Petri Varkoi Siilinjärveltä ja kolmanneksi Reijo Niskanen Rovaniemeltä.

Ensimmäistä kertaa finaalipäivänä nähtiin myös naisten näytöskisa. Sen vei Jonna Matikainen Mäntyharjulta.

Hiab HiVision -kisaan oli arvottu viisi osallistujaa karsintakisapäiviltä. Voiton nappasi Niko Luoma. Huomioitavaa on, että miehet olivat kukin käyttäneet tätä HiVision-järjestelmää aikaisemmin vain alkukisoissa muutaman kymmenen minuuttia. Homma sujui silti.

Konepörssin facebook-sivuilla on nyt jo lyhyitä videonpätkiä kaikista edellä mainituista sarjoista. Lisää materiaalia tulossa myöhemmin näillä sivuilla. Tässä kuitenkin hieman kuvia päivän varrelta.

Onnittelut voittajille sekä kiitokset kaikille osallistuneille. Homma jatkuu ensi vuonna keväällä ja loppukesällä alkukilpailujen muodossa. Finaali käydään ensi syksyn Metko-näyttelyssä. Siispä harjoittelemaan, paitsi Kai Siren. Häneltä homma jo käy.

 

Lue seuraavaksi