Uutiset

Kuljetuskalusto

Puunkuormaajamestari 2011 – Sinäkö se olet?

Puumiehen arkeen kuuluu niin aurinkoa ja tyyntä kuin räntää ja tuiskuakin. Kaikkea tätä ja paljon muuta on tarjolla maaliskuun puolivälissä käynnistyneellä Puunkuormaajamestari 2011-kiertueella. Puumiesten parissa vankkumattoman aseman saavuttanut kiertue henkilökuntineen aloitti aherruksensa viimevuotiseen tapaan Lahdesta. Kevään aikana 27 paikkakunnalla pistäytyvä karavaani aloitti taipaleensa nyt jo 26. kerran, tällä kertaa toisin totuttua aikaisemmin.

Kilpailukalenterin mukaan loppukilpailuun itsensä ajaneiden kilpailijoiden nimet ovat selvillä jo toukokuun alussa, jonka jälkeen on mahdollisuus parin viikon mittaiseen tehoharjoitteluun. Loppukilpailun ajankohdaksi on naulattu 20.5. ja paikaksi on valittu Jyväskylän Kuljetus 2011-messutapahtuma.

Tulevan kevään aikana kilpailunosturina toimivan Loglift 105 ST-nosturin istuimelle toivotaan kapuavan mahdollisimman laaja joukko maamme puutavara-autonkuljettajia. Perinteisesti osallistujien määrä on asettunut noin tuhannen kilpailijan tienoille, mikä on myös kuluvan vuoden tavoite.

Kisanosturi on istutettu nyt jo kolmannen kerran telivetoiselle Mercedes-Benz Actros 3360-alustalle, jonka puutavaravarustelusta on vastannut pohjalainen alumiiniosaaja, Alucar Oy. Puutavaranosturin lisäksi kiertueen aikana on mahdollisuus ottaa tuntumaa myös Mercedes-Benz-tuotteisiin. Kaikilla paikkakunnilla on mahdollisuus koeajaa täyteen junapainoon kuormattua Actros 3360-puuautoa sekä 2551-hakeyhdistelmää, joiden voimalinjasta löytyy automatisoitu PowerShift-vaihteisto.

Puunkuormaajamestari 2011-kiertueen järjestelyistä vastaavat Cargotec Suomi, Veho Hyötyajoneuvot ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa. Kisanosturin pyörityksen lomassa on mahdollisuus tutustua muun muassa Bridgestone- ja Bandag-rengasasioihin, Rexroth-pumppuihin sekä A-Vakuutuksen ja Nordean tarjoamiin palveluihin.

Palkintoluettelo on totuttuun tapaan lyhyehkö, mutta sitäkin leveämpi. Nopeimpaan aikaan ja siisteimpään lopputulokseen yltänyt kilpailija palkitaan Buster-alumiinivenellä, kaksi seuraavaa taasen pääsevät tutustumaan Mercedes-Benzin kuorma-autotuotannon kotikulmille Saksaan. Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry palkitsee alkuaikojen perusteella parhaan naiskuljettajan. Veteraanisarjan parhaat selviävät myös alkuaikojen perusteella.

 

”Uusia konseptitaloja

”Mercedes-Benz on muutaman viime vuoden aikana vahvistanut asemaansa suomalaisten kuljetusyrittäjien joukossa. Tutkimusten mukaan olemme tällä hetkellä halutuin kumppani niin autokaupassa kuin huollossakin”, summaa Veho Hyötyajoneuvojen johtaja Juha Ruotsalainen, jonka mukaan Sisu Polar-malliston turvin markkinoista otetaan entistäkin tukevampi ote.

Ruotsalaisen mukaan Mercedes-Benzin markkinaosuutta halutaan kasvattaa määrätietoisen tekemisen avulla nykyisestä 15,4 prosentista lähemmäs seuraavaa kymmentä. Sisun osalta tavoite vuodelle 2011 on seitsemän prosenttia, parin vuoden aikajänteellä on tarkoitus saavuttaa kaksinumeroisia markkinaosuusprosentteja.

”Huollon merkitys autokaupassa korostuu jatkuvasti, minkä vuoksi Seinäjoelle ja Jyväskylään nousee ensi kevääseen mennessä Veho Hyötyajoneuvojen konseptitalot”, paljasti Ruotsalainen puukisan avajaisissa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi