Uutiset

Kuljetuskalusto

Puolustusvoimille 232 SISU 4×4 -maastokuorma-autoa

Puolustusministeri Jyri Häkämies päätti puolustusvoimien monipyörävetoisten maastokuorma-autojen hankinnasta 19.6. Toimitukset ajoittuvat vuosille 2009-2010.

Sisu Defencen toimitusjohtaja Olof Elenius luonnehtii hankintasopimusta merkittäväksi avaukseksi Sisu Defence tuoteperheen laajentamisessa.

– Kyseessä on kokonaan uusi auto, jonka tuotekehitykseen olemme panostaneet voimakkaasti.

– Sisu Defencellä on korkeatasoista osaamista erikoisajoneuvojen suunnittelussa ja valmistuksessa. Tämän kaupan myötä pystymme hyödyntämään osaamista liiketoimintamme kasvattamiseksi myös Suomen ulkopuolelle, Elenius sanoo

Karjaan tehtaan työllisyyden kannalta hankintasopimus on Eleniuksen mukaan merkittävä ja tuo tehtaalle lähivuosiksi tärkeää peruskuormaa.

Hankittavilla ajoneuvoilla Puolustusvoimat korvaa käytöstä poistuneen kevyen Sisu A-45 maastokuorma-auton. Myös Sisu Proto nimellä tunnettua A-45 mallisarjaa valmistettiin vuosina 1970-1982. Niitä käytetään joukkotuotannon koulutus- ja ylläpitotehtäviin sekä erilaisiin ilmatorjunnan, tykistön ja johtamisen järjestelmiin.

Hankinta on osa Puolustusvoimien maastoliikkuvuuden kehittämistä. Puolustusministeri Jyri Häkämies piti päätöstä tehdessään tärkeänä sitä, että hankinnat tuovat lisäarvoa suomalaiselle kuljetusvälineteollisuudelle.

Hankinnalla tulee Häkämiehen mukaan olemaan myönteinen työllisyysvaikutus myös kotimaisen autoteollisuuden alihankkijoille. Hankkeen avulla kehitetään edelleen myös alan kotimaista osaamista.

Lue seuraavaksi