Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show:n satoa, osa 3

Power Truck Show 2018 tarjosi runsaasti katseltavaa alan ammattilaisille ja myös muuten vain isoista ja tyylikkäistä autoista kiinnostuneille. Ja kohta vielä hieman lisää.

Volvon osaston vetonaulana oli Sweet Eye Candyksi nimetty taideteos, korjaan kuorma-auto. Auto on tanskalaisen Henrik Guldagerin kuljetusyrityksen arkisessa käytössä Saksan ja Tanskan välisessä liikennöinnissä loisteliaasta ulkomuodostaan huolimatta. Nyt se nähtiin ensi kertaa Suomessa. Perusautona on vuoden 2016-mallinen Volvo FH 540 T6X2. Tekniikkaan ei ole tehty muutoksia, vaan ehostus on kohdistunut pelkästään koreaan maalaukseen. Meikkauksen on tehnyt amerikkalainen Ray Hill, joka askarteli tuotoksen parissa puolisen vuotta. Huomionarvoista on runsas lehtikullan käyttö yksityiskohdissa. Se myös selittää pitkän valmistumisajan. Viimeistely on korkeaa tasoa. Siitä kertoo esimerkiksi ovien sisäpuolille jatkuvat koristemaalaukset. Autossa on elegantti vaalealla värisävyllä toteutettu sisäilme. Henrik Guldager sanoi seuraavan projektin olevan jo työn alla. Nähdäänkö se ensi vuonna Power Truck Show:ssa, jäi vielä nähtäväksi.

Scanian osaston pirtein ilmestys oli puutavaravarusteinen R650 B8X4NB. Päällirakenteet ovat Alucarin tuotantoa.

Miehillä on luolansa ja naisilla puistonsa. Naispark ry oli nyt kymmenettä kertaa esillä Power Truck Show:ssa. Yhdistys on kumipyörä- ja konealoilla toimivien tai alasta kiinnostuneille naisille tarkoitettu kohtaamispaikka. Toiminta alkoi Tampereelta vajaat kymmenen vuotta sitten. Jäseniä on nykyisin reilut 70, ja he ovat muun muassa raskaan liikenteen ja työkoneiden kuljettajia sekä muita kyseisillä aloilla toimivia. Tavoitteena on tarjota jäsenille iloista yhdessäoloa ja olkapäätä arjen joskus harmaaseenkin menoon. Tapaamisia on järjestetty tasapuolisesti ympäri maan jopa kymmenkunta vuodessa. Yhdistys myös pyrkii välittämään tietoa koulutuksista sekä kannustamaan naisia mukaan miehiseksi koetuille aloille. Kuvassa Naisparkin jäseniä vasemmalta; Tanja Liukkonen, Piia Mäkinen, Titta Malmila, Mirjami Tervonen ja Taru Forsell.

Pienoismallit, etenkin liikkuvat sellaiset, kiinnostavat niin pientä kuin suurtakin kulkijaa. Ripatin veljekset Juha (vas.) ja Lassi olivat harrastajakollegoineen esittelemässä pienoismallikuumeen tuotoksia. Paikalla nähtiin niin rahtiliikenteen kalustoa kuin maarakentamisen laitteita, kaikki siis liikkuvia kauko-ohjattuja pienoismalleja. Lassi Ripatin omistautumisesta harrastukselleen voi lukea lisää lehtemme viimenumerosta 7/2018.
RealMachineryn Mika Oksman ja Marika Laine olivat tutustumassa tuotteineen uuteen toimintaympäristöön, autonäyttelyyn. Oksmanin mukaan täällä pyörii myös paljon maarakentajia, joten paikallaolo on perusteltua.

 

 

Lue seuraavaksi