Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show täräyttää tannerta 7.–8.8.2009

Show- ja messutapahtuma on saanut autokansan parissa suuren suosion rentona kohtaamispaikkana, jossa kontakteja syntyy niin uusien kuin vanhojenkin asiakkaiden kanssa. Perjantaina keskitytään ammattimessuihin, joskin nähtävää on silloin myös autonäyttelypuolella.

Näytteilleasettajilla on tänäkin vuonna loistavat edellytykset esitellä uutuustuotteitaan tuhansille kuljetusalan ammattilaisille, onhan tapahtuman kävijämäärä kasvanut vuosi vuodelta.– Messuosastojen myynti on kovassa vauhdissa ja paikat ovat menneetkin kuin kuumille kiville, kertoo Ari Nukala. Messuilla tullaan varmasti näkemään suurimmat automaahantuojat, merkittävimmät laite- ja varustetoimittajat sekä päällirakentajat. – Näytteilleasettajia on tulossa entistäkin laajempana rintamana, koskien koko kuljetusalan kirjoa, jatkaa Mikko Nukala.

Suuri osa näyttelyautoista saapuu alueelle jo perjantaina, mutta koko komeudessaan autonäyttelypuoli on nähtävänä lauantaina. Edellisten vuosien tyyliin sekä kotimaiset että ulkomaiset kuorma-autot ovat pitkälle rakenneltuja, huomiota herättäviä maalauksiltaan, sisustukseltaan ja kromin kiilloltaan. Nostalgiset veteraanikuorma-autot sekä vanit ja tuning-autot nousevat tänä vuonna vahvemmin esille.

Kotimaassa autonrakennusinnostus jatkuu ja kesällä tullaankin näkemään lukuisia vastarakennettuja tai rakenteilla olevia autokaunottaria. Autonäyttely on saavuttanut myös entistä enemmän huomiota ja kiinnostusta ympäri Eurooppaa ja tulevana kesänä onkin mahdollisuus nähdä upeita kuorma-autoja kansainvälisempänä kuin aiempina vuosina. Näyttävästi tuunattuja hyötyajoneuvoja saapuu Härmään muun muassa Saksasta, Puolasta, Englannista, Irlannista, Tanskasta ja Ruotsista. –Tunnetuimpina tapahtumaan saapuvina autonrakentajina voidaan mainita ”Svempa” Bergendahl ja Henrik Guldaker, selvittää Juha Ristimaa.

Viihdettä koko perheelle

Luvassa on jälleen ohjelmaa sekä isommille että pienemmille tapahtumaan osallistujille. –Miehille ja miksei myös naisille silmänruokaa tarjoaa vuoden 2009 Miss Power Truck:n valinta, paljastaa Rami Tynjälä.

Nuorisoa ja lapsia unohtamatta heille järjestetään kevään aikana piirustuskilpailu, johon osallistuneiden kesken arvotaan 3 palkintoa Power Truck Show:ssa lauantaipäivänä. Samalle päivälle sijoittuu autonäyttelyn yleisöäänestys ja palkintojenjako. Myös messualueen vieressä sijaitsevassa Powerland-huvipuistossa voi käydä hurvittelemassa laitteissa tai tutustumassa kesällä avattavaan röllikylään. Huippuviihdettä on tarjolla kummallekin messupäivälle ja -illalle. Perjantain ja lauantain iltatapahtumiin on vahvistunut kovia suomalaisia viihdetaivaan tähtiä, joista mainittakoon Waldo´s People ja Aikakone.

Viime vuonna sekä näytteilleasettajia että näyttelyrekkoja oli paikalla yhteensä jo yli 260, messuihin kävi tutustumassa reilut 25 000 kävijää. Tänä vuonna kävijämäärän odotetaan entisestään kasvavan autoista ja kuljetusalasta kiinnostuneisiin vierailijoihin. –Viime vuoden osanottaja- ja kävijämääräennätykset on jälleen tarkoitus lyödä ja tämänhetkisen mielenkiinnon pohjalta voimmekin todeta, että tänä vuonna tullaan näkemään entistä suurempi ja parempi Power Truck Show, kertoo PTS Messut Oy:n tiimi Ari Nukala, Mikko Nukala, Juha Ristimaa ja Rami Tynjälä.

Lue seuraavaksi