Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show -seminaarissa painavaa asiaa

Pohjoismaiden yksi kovimmista kuljetusalan tapahtumista on jälleen käsillä, kun Power Truck Show järjestetään tulevana viikonloppuna 7.-8.8.2015 Alahärmässä Powerparkissa.

Power Truck Show’n kuljetusmessut kokoaa yhteen alan ammattilaiset ja mukana kuljetusmessuilla ovat kuorma-automaahantuojat, kalusto- ja laitevalmistajat, päällirakentajat, varuste- ja tarvikemyyjät sekä koulutusten ja palveluiden tarjoajat. Kuljetusmessut 2015 tarjoaa kuljetusalan toimijoille tärkeää tietoa alan uutuuksista, tuotteista ja palveluista. Kuljetusmessuille osallistujat pääsevät tehokkaasti tutustumaan kuljetusalan tarjontaan sekä samalla he pysyvät ajan tasalla myös muutoksissa, joita sääntelyt ja teknologian kehitys tuovat tullessaan. Kuljetusmessut tarjoaa näytteilleasettajille mahdollisuuden tavoittaa alan ammattilaiset sekä pitää huolta niin nykyisistä kuin tulevistakin asiakkaista. Tänä vuonna kuljetusmessujen näytteilleasettajat ovat erityisesti panostaneet viihtyvyyteen sekä tuotteiden ja palvelujen esittelyihin ja työnäytöksiin.

Viidennen kerran järjestettävä Power Truck Show –seminaarin aiheena on painavat yhdistelmät

Syksystä 2013 lähtien on Suomessa voinut liikennöidä normaaliliikenteessä maksimissaan 76-tonnia painavalla ajoneuvoyhdistelmällä. Muutos aikaisempaan 60 tonnin suurimpaan sallittuun kokonaismassaan on ollut huomattava.

Aikaisempaa massiivisempien yhdistelmien lisäksi Suomessa on liikenteessä muutamia suuren kapasiteetin kuljetusyksiköitä eli HCT-ajoneuvoja. Ne ovat erivapaudella liikkuvia, normaaliajoneuvoja suurempia ajoneuvoja, joilla tutkitaan mahdollisuuksia kuljetusten tehostamiseen. Miten nämä suuret ajoneuvot ovat tähän mennessä vaikuttaneet toimeksiantajien, yrittäjien ja kuljettajien arkeen? Entä miten tekniikka on toiminut? Mikä on ajoneuvoyhdistelmien painojen ja mittojen tulevaisuus? Näihin kysymyksiin pyritään saamaan vastauksia tämän vuoden seminaarissa.

Alustajina ovat asiantuntijat seuraavilta tahoilta:

  • A-Katsastus Oy – Ari Toivanen
  • Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus – Anders Östergård
  • Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi – Otto Lahti
  • Orpe Kuljetus Oy – Janne Kukkura
  • Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry – Petri Murto

Seminaari järjestetään perjantaina 7.8.2015 kello 11.30 Powerparkin Palace-hallin elokuvateatterissa.

Lue seuraavaksi