Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show panostaa monipuolisuuteen

– On mahtavaa, että Power Truck Show tapahtuma on saavuttanut näin suuren suosion niin autokansan kuin muunkin yleisön parissa ja selväksi on tullut, että tämän tyyliselle tapahtumalle on tilausta, kertovat tapahtuman eteen kovasti työtä tehneet PTS-Messut Oy:n Ari Nukala, Mikko Nukala, Juha Ristimaa ja Rami Tynjälä. Hienoa on myös, että näin kovatasoinen messu- ja autonäyttelytapahtuma on löytänyt paikkansa juuri Etelä-Pohjanmaalta, josta neljän miehen järjestelijäkaarti on kotoisin. Tapahtumaa yritetään kehittää ja parantaa joka vuosi, jotta mielenkiinto messu- ja autonäyttelyä kohtaan pysyy yllä. – Mikäli epäkohtia on edellisvuosina ollut, ne on pyritty poistamaan ja toisaalta taas parannettu jo aiemminkin toimineita asioita, Ari Nukala selvittää ja jatkaa, että palautetta kaivataan kaikilta tapahtumaan osallistuneilta, jotta voimme jatkossakin järjestää korkealaatuisen koko kansan tapahtuman.

Autoalan ammattimessuilla ovat mukana kaikki suurimmat alan suomalaiset toimijat; automaahantuojat, kalusto- ja laitevalmistajat, päällirakentajat, varuste- ja tarvikemyyjät sekä palveluntarjoajat uusimpine tuotteineen. – Esimerkiksi koulutus- ja kehittämispalveluiden tarjoajilla on hyvä mahdollisuus tuoda itseään ja omaa osaamistaan esille muun muassa uusien ammattipätevyysvaatimusten takia sekä uusien liikenneyrittäjien koulutuksen takaamiseksi, kertoo Rami Tynjälä. Yleisö siis pääsee tutustumaan hyvin monipuoliseen messutarjontaan ja uutuustuotteiden esittelyyn.

Uusia tuulia autonäyttelyssä

– Joka vuosi yritetään autonäyttelypuolelle kehittää jotain uutta vetonaulaa ja tänä vuonna ovatkin tuning- ja veteraaniautot edustettuina runsaana joukkiona Power Truck Show’ssa, kertoo Juha Ristimaa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana olevat tuning-autot ovat X-treme Tuning Festival –alueella, jossa yleisö pääsee ihastelemaan upeita rakenneltuja ja maalattuja henkilöautoja.

– Myös veteraanikuorma-autoja on mukana eri vuosikymmeniltä ja mielestäni ne kuuluvat osana tällaista tapahtumaa, Mikko Nukala kertoo. Kunnostettuja veteraaniautoja halutaan nyt tuoda nähtäville ja hyvässä yhteistyössä veteraanimiesten kanssa saadaan aikaan näyttävä osasto ja kilpailuluokka. Power Truck Show’n hyvä maine on kirinyt myös entistä useamman eurooppalaisen huippuautonrakentelijan korvaan. Ulkomaisia näyttävästi customoituja ja maalattuja rekkoja tullaan näkemään lähemmäs kymmenestä eri maasta muun muassa Ruotsista, Hollannista, Irlannista, Puolasta ja Saksasta saakka. Kotimaiset huiput ovat tuttuun tyyliinsä mukana Härmässä upeine rekkaluomuksineen, mutta myös uudet autonrakentelijat pääsevät näyttämään kykynsä kovatasoisessa näyttelyssä. Pienoismallit kuuluvat olennaisena osana näyttelyyn ja tänä vuonna niitä on mukana ennätysmäärä.

Viihdettä moneen makuun

Messuvieraita hemmotellaan tapahtumalla, jossa on sekä rento tunnelma että nähtävää ja koettavaa jokaisen makuun. Lauantaille on järjestetty monenlaista ohjelmaa; pitkin päivää nähdään mm. Jussi Seljaksen taidonnäytteitä Freestyle-motocross näytöksissä ja iltapäivällä näytökset huipentuvat hurjaan hyppy-yritykseen puoliperävaunuyhdistelmän yli. Festivaalikansa saa äänestää omaa rekkaehdokastaan yleisön suosikiksi ja äänestäneiden kesken arvotaan huippupalkintoja.

Tuomaristo omalta osaltaan arvostelee näyttelykaluston parhaimmiston, jotka päivän päätteeksi palkitaan pokaaleilla. Naiskauneuden valintaa saadaan seurata useaan otteeseen, kun rekkahenkiset naiset mittelöivät Miss Power Truck 2009 tittelistä. Lasten piirustusnäyttely järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja messupaikalle taideteoksensa tuoneiden kesken arvotaan palkintoja. Keslan järjestämässä Taitolastaaja-kisassa taistellaan ykkössijasta nosturinkäytön nopeudessa, näppäryydessä ja tarkkuudessa. Rokkipää-yhtyeen rock’n roll musiikki viihdyttää yleisöä pitkin kumpaakin päivää. Alueella on myös paljon muutakin oheisohjelmaa, jota pääsee näkemään ja kokemaan paikalle tulemalla.

Menojalan vipattamaan laittavaa iltaohjelmaa on tiedossa Palace-hallissa sekä perjantaina että lauantaina messu- ja autonäyttelykansalle. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Power Truck Rock Night tuo lavalle perjantai-iltana iskelmätaivaan tähden Anna Erikssonin ja melodista heavy metalia soittavan Deathlike Silence yhtyeen. Lauantai-iltana yleisöä tulee viihdyttämään euroviisuedustajamme Waldo’s People sekä ”äijärock” yhtye Iskias. Tiedossa on siis jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita kesän 2009 Power Truck Show messu- ja autonäyttelytapahtumassa.

Lue seuraavaksi