Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show 2014 – kymmenes kerta!

Kuljetusalan vuotuinen suurtapahtuma, Power Truck Show järjestetään ensi viikonloppuna Alahärmän Powerparkissa nyt jo kymmenettä kertaa. Järjestäjien mukaan koko perheelle suunnattu kuljetusalan suurtapahtuma tarjoaa juhlavuonna ennätyksellisen määrän tapahtumia sekä paljon uutta nähtävää ja koettavaa. Tapahtumaan odotetaan 35 000 kävijää ja se on avoinna perjantaina 9.00-18.00 ja lauantaina 9.00-23.00. 

Power Truck Show on kasvanut kymmenessä vuodessa kansainväliseksi tapahtumaksi, joka kerää yleisöä niin eri puolilta Suomea kuin pidemmältä Euroopasta. Järjestäjien – Ari Nukalan, Hannele Loukasmäen, Juha Ristimaan, Rami Tynjälän ja Mikko Nukalan mukaan tässä pisteessä ei oltaisi, jos tapahtumaa ei olisi joka vuosi kehitetty ja viety asioita eteenpäin pohjalaiseen tyyliin; ”vähän isommin ja paremmin”. 

Power Truck Show starttaa jo torstaina 7.8.2014, kun kuorma-autot ympäri Suomen sekä Helsingistä ja Naantalista lähtevät rekkaconvoyt valtaavat Suomen maantiet. Kuorma-autoja saapuu yhdestätoista eri Euroopan maasta. Vuosaaren satamasta noin kello 10.30 lähtevää convoyta johtaa Lisa Kelly, joka on tuttu tosi-tv-sarjoista Rekkakuskit jäällä ja Maailman vaarallisimmat tiet. Letkan ensimmäinen etappi on Lempäälän Pirkanhovissa, mistä matka jatkuu kohti Pohjanmaat noin kello 12.00. 

Lisa Kelly on mukana tapahtumassa koko viikonlopun.

Power Truck Show’n kuljetusmessut ovat Suomessa merkittävä kuljetusalan ammattilaisten kohtaamispaikka tänä vuonna. Messut tarjoavat kuljetusalan toimijoille laajan kattauksen tuotelanseerauksia, tuotteiden ja palveluiden esittelyjä, erilaista ohjelmaa ja työnäytöksiä. Järjestäjien mukaan messuilla on kaikkiaan lähes 200 näytteilleasettajaa esittelemässä tuotteitaan ja osaamistaan.

Autonäyttelyyn on ilmoittautunut ennätysmäärä osallistujia – paikalla tulee olemaan noin 300 toinen toistaan hienompaa näyttelyautoa. Autonäyttelyssä on koko tapahtuman historian ajan ollut mukana viimeisen päälle rakennettuja ja maalattuja kuorma-autoja, hyvänä pidettyjä nostalgia-autoja, entisöityjä veteraanikuorma-autoja, jenkkivetureita, vaneja ja pick-upeja sekä kaikkia muita vähänkin rakennettuja ja maalattuja hyötyajoneuvoja siltä väliltä. 

Unohdettu ei ole myöskään isojen autojen pieniä kopioita – pienoismalleja, jotka on tarkasti alkuperäisiä mukaillen rakennettu. Edellisvuosien tapaan Palace -hallista löytyvässä pienoismallinäyttelyssä on mukana ennätysmäärä näyttelyautoja.

Moottorit jylisevät autonäyttelyssä, mutta myös oheisohjelmissa, joita ovat muun muassa Supertrial Stunt Show, Freestyle Motocross, Truck Pulling Show feat. Lisa Kelly ja tietenkin Monster Truck Show ja sen päätähti Raging Bull. Myös yleisöllä on mahdollisuus kokea monsteriautoilun hurmaa ja Miss Power Truck kruunataan tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Päivien musiikkiohjelmasta vastaavat Sounds of Bakersfield, Winchester ja Rokkipää. Suomen ainoa autohifin kansainvälinen kilpailuorganisaatio EMMA Finland tulee tapahtumaan uutena ohjelmana, järjestäen yhden Suomen osakilpailuistaan Power Truck Show’ssa. Kilpailuun osallistuu noin 30 autoa ja suurin osa kilpailijoista keskittyy äänenlaatuun, mutta myös multimedian ja äänenpaineeseen.

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Truck Pulling Show jatkaa tänä vuonna kovatasoisena tapahtuma, johon Härmä Pulling Team rakentaa asianmukaisen radan. Truck Pulling Show järjestetään kutsukilpailuna lauantaina 9.8. iltapäivällä jokirantapellolla. Kisassa on mukana ainakin neljä kuorma-autoa, joilla vedetään lavettia kaksi vetokertaa. Truck Pulling Show’ssa ovat mukana Suomen Mestarit Pekka Herlevi ja Sauli Kivimäki sekä muita huippunimiä. Lisa Kelly on luvannut haastaa vuoden 2011 Suomen Mestarin Sauli Kivimäen Pekka Herlevin 2500 hevosvoimaisella Volvo Titanilla.

Power Truck Show haluaa edistää myös kuljetusalan toimintaedellytyksiä järjestämällä keskustelu- ja tiedotustilaisuuden ajankohtaisesta aiheesta. Tilaisuus on ensisijaisesti suunnattu tiedotusvälineiden edustajille, mutta myös muut näyttelyvieraat ovat tilojen asettamissa rajoissa tervetulleita.

Tänä vuonna seminaariaiheeksi valikoitui ”Kuljetuksiin kohdistuva rikollisuus ja niiden torjunta”. Tiekuljetuksiin kohdistuva rikollinen toiminta on vuosien saatossa lisääntynyt, ja ennen Etelä-Euroopan ongelmana pidetty ilmiö on saavuttanut myös pohjoiset leveyspiirit. Mikä on tilanne tänään ja miten rikollisuutta voidaan ehkäistä?

Tänä vuonna yleisö pääsee kokemaan ensimmäistä kertaa autonäyttelystä toisenlaisen puolen, kun lauantain hämärtyvässä illassa kuorma-autojen valot syttyvät jatkamaan tapahtumaa kello 23.00 saakka. Valoshow päättää juhlavuoden Power Truck Show tapahtuman.

Lue seuraavaksi