Uutiset

Kuljetuskalusto

Power Truck Show 2008 tarjosi krominkiiltävää asiaa alasta

Rekkafestareista alkunsa saanut Power Truck Show-tapahtuma on vuosien mittaan laajentunut myös kattavaksi messutapahtumaksi, missä on mahdollisuus tutustua alan palvelutarjontaan sekä tuoteuutuuksiin.

Nyt jo neljättä kertaa järjestetty tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisautomiesten kalentereissa, sillä sääennusteista huolimatta näyttelyalue oli revetä liitoksistaan varsinkin lauantain aikana. Näyttelyjärjestäjien mukaan näyttelyautoihin ja messuosastoihin tutustui viikonlopun aikana noin 25 000 alan ammattilaista ja alasta muutoin kiinnostunutta.

Messualueella tuote- ja palvelutarjontaansa esitteli kaikkiaan reilut 130 näytteilleasettajaa. Varsinkin automaahantuojilla oli tarjota vieraille varsinainen uutuustulva, sillä moni automerkki toi uutuustuotteensa suuren yleisön eteen juuri Power Truck Show-tapahtumassa.

Koska tapahtuman juuret ovat näyttelyautoissa, ei niitä unohdettu tälläkään kertaa. Yleisöllä ja tuomaristolla oli hikinen tehtävä etsiessään 120 näyttelyauton joukosta omia suosikkejaan. Suomalaisautojen ohella kisakalustoa oli saapunut paikalle myös Ruotsista, Irlannista, Hollannista ja Puolasta.

Suomalainen kuljetusala ja -elinkeino ei tällä hetkellä elä kukoistuskauttaan. Muun muassa polttoaineen hinta, alan yleinen arvostus ja ulkomainen kilpailu ovat tuoneet alan ylle synkkiä pilviä, joita nähtiin Alahärmässä myös taivaalla. Härmässä niistä pilvistä kun satoi kaiken muun lisäksi vielä vettäkin.

Power Truck Show osoitti kuitenkin, että suomalaisyrittäjät kuljettajineen uskovat edelleen valitsemaansa alaan ja sen tulevaisuuteen. Olipa kyse sitten kelistä tai suhdanteista, niin välillä sataa, välillä paistaa. Suhdanteista viis, Pohjanmaalla esitellään kalustoa jälleen ensi kesänä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi