Uutiset

Kuljetuskalusto

Powder-Trans solmi sopimuksen ympäristöoptimoiduista renkaista

Powder Trans

Powder-Transin ajoneuvokanta käsittää tänään 120 kuljetusyksikköä, joissa on yhteensä yli 3 000 rengasta. Uusi yhteistyö vähentää entisestään renkaiden ympäristökuormitusta.


Pohjoismainen bulkkilogistiikkakonserni Oy Powder-Trans Ab on solminut uuden monivuotisen sopimuksen ajoneuvojensa ympäristöoptimoiduista renkaista. Michelin vastaa tulevina vuosina Powder-Transin ajoneuvojen renkaiden toimituksista, huollosta ja kehittämisestä.

Michelinin kokemus ja palvelut merkitsevät asiakkaalle tehokasta ja vaivatonta kokonaispakettia, joka samalla vähentää renkaiden kulutusta ja ympäristövaikutuksia. Juuri siksi Powder-Trans kiinnostuikin Michelinin uuden monivuotisen sopimuksen ratkaisuista”, toteaa Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist.

”Uusi sopimus sisältää kaikki tarvittavat renkaiden vaihdot, seurannan, raportoinnin ja ennen muuta käytön ja kulutuksen optimoinnin. Yhteistyö kattaa myös jatkuvan oikeiden raaka-aineiden valinnan ja mahdollistaa renkaiden käyttöiän paremman optimoinnin. Powder-Transilla on kuljetusyksiköissään liikenteessä yli 3 000 rengasta. Punnitsemme yhdessä erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja esimerkiksi paremman polttoainetalouden, kuljetuskapasiteetin ja renkaiden kestävyyden aikaansaamiseksi”, kertoo Key Account Manager Jari Havelin, Michelin Nordicin Michelin Services & Solutions -yksiköstä.

Michelinille yhteistyö merkitsee myös, että yritys saa tärkeitä tietoja Pohjoismaiden maanteistä ja sääolosuhteista, dataa, jota puolestaan käytetään tutkimukseen ja tuotekehitykseen tulevaisuuden vihreiden liikkumistapojen aikaansaamiseksi.

”Powder-Transille yhteistyö on tärkeää, koska huomioitavia ympäristö- ja liikenneturvallisuusnäkökohtia on raaka-aineista ja valmistuksesta aina renkaiden kierrätykseen”, korostaa toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist.

Renkaat ovat keskeisessä asemassa Powder-Transin liikenneturvallisuustyössä, johon tänä vuonna on kuulunut myös liukkaan kelin ajoharjoittelua, joka jatkuu vielä yhdellä kurssilla kuluvana syksynä. Ajoneuvoihin vaihdetaan syksyn aikana vastakehitetyt Michelin Multigrip -talvirenkaat, joilla on tämänhetkisten rengasmarkkinoiden parhaat talviajo-ominaisuudet. Ajoneuvojen eturenkaat ja vetävät renkaat korvataan uusilla renkailla talvikauden usein vaikeita tieolosuhteita varten.

”Luomme tällä toimenpiteellä edellytyksiä lisätä liikenneturvallisuutta sekä kuljetustemme toimitusvarmuutta entisestään”, Fredrik Blomqvist korostaa ja lisää, että hyvät renkaat lisäksi helpottavat kuljettajien työtä kaikissa sääolosuhteissa.Lue seuraavaksi