Uutiset

Kuljetuskalusto

Powder-Trans ajaa B-junalla

Italialaisen Omeps srl:n osastolla Hannoverissa nähtiin suomalaisväriä Powder-Trans Ab Oy:lle toimitettavan B-junan muodossa. ”Kokonaismassauudistuksen myötä olemme etsineet perinteisen täysperävaunuyhdistelmän oheen myös uusia vaihtoehtoja. B-junalla on monia vahvuuksia, kuten keveys ja monipuolisuus sekä autonvaihdon helppous”, kertoo Powder-Transin toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist Hannoverissa. 

Blomqvistin mukaan yhdeksänakselisen yhdistelmän omamassa on 20 tonnin tuntumassa, jolloin kantavuus asettuu 56 tonniin. Kummankin perävaunun säiliön koko on 30 kuutiota, jolloin yhteistilavuus on 60 kuutiota. Linkin ensimmäinen akseli on nouseva ja viimeinen on ohjaava. Toisessa perävaunussa taasen on kaksi nousevaa akselia vierintävastuksen alentamiseksi.

”Omepsilla on vahva markkina-asema Australiassa, joten sillä oli jo entuudestaan kokemusta kolmiakselisten linkkien valmistamisesta”, summaa Blomqvist toimittajan valintaan ohjanneita tekijöitä. Ensimmäinen Powder-Transin väreihin maalattu, pituudeltaan reilun 22 metrin mittainen B-juna on ollut liikenteessä elokuun alusta lähtien toisen yhdistelmän rantautuessa Suomeen messujen jälkeen. Omeps srl:n toimitusjohtajan Vincenzo Munzion mukaan perinteikäs toimija haluaa tarjota uusien haasteiden parissa toimiville asiakkaille uusia ratkaisuja.

Ari Perttilä

Hannover, Saksa

Lue seuraavaksi