Uutiset

Kuljetuskalusto

PostNordin uusi terminaali avautui Vantaalle

Postnord

Vantaan Hakkilaan rakennettu PostNordin uusi terminaali on otettu käyttöön. PostNordin logistista verkostoa täydentävä terminaali nopeuttaa pakettien käsittelyä ja mahdollistaa oman kilpailukykyisen noutopisteverkoston viimeistelemisen. Se on myös tärkeä osa PostNordin tavoitetta olla fossiiliton vuoteen 2030 mennessä.

Pääkaupunkiseudun terminaalitoiminnot siirretään uusiin tiloihin vähitellen syyskuun aikana. Lokakuussa kaikki Pääkaupunkiseudun terminaalitoiminta tapahtuu uudessa terminaalissa. Samalla Vantaan Osumakujan tilat vapautuvat kokonaisuudessaan PostNordin varastointiliiketoiminnan käyttöön.

”Uusi pääkaupunkiseudun terminaali tuo PostNordin toimituksiin lisää nopeutta ja automaatiota. Se mahdollistaa entistä paremman ja tasalaatuisemman asiakaskokemuksen lähettäville ja vastaanottaville asiakkaille”, PostNordin operatiivinen johtaja Leif Göransson sanoo.

Terminaalin myötä PostNord pystyy ottamaan myös pääkaupunkiseudun noutopistejakelut täysin omaan hallintaansa, mikä on merkittävä askel oman noutopisteverkoston rakentamisessa. Tampereella ja Turussa keväästä saakka käytössä olleet Lähiboksi-ulkoautomaatit alkavat uuden terminaalin myötä levittäytyä myös pääkaupunkiseudun asukkaiden kotikaduille.

Kymmenentuhatta pakettia tunnissa

Uusi terminaali on 15 000 m2:n kokoinen ja se seisoo 4,4 hehtaarin tontilla. Uuden terminaalin sydän on huippumoderni lajittelukone, joka mahdollistaa lähes 10 000 paketin lajittelun tunnissa. Vahvasti automaatioon nojaava uusi terminaali toimii läpivirtausperiaatteella ja se on suunniteltu huiman kasvupyrähdyksen viime vuosina ottanutta verkkokauppaa ajatellen.

”Automaation lisääminen ja prosessien hiominen huippuunsa on välttämätöntä, jotta voimme taata asiakkaillemme ja heidän asiakkailleen sujuvan ja täsmällisen palvelun”, Göransson toteaa.

Uusi pääkaupunkiseudun terminaali viimeistelee PostNordin pääterminaalien triangelin, johon kuuluvat myös kesällä 2021 valmistunut Tampereen terminaali sekä 2019 uudistettu Turun terminaali. Omien pääterminaalien lisäksi PostNordin logistiseen verkostoon kuuluu 19 alueterminaalia Maarianhaminasta Rovaniemelle.

Uudet tilat PostNordille rakensi suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen kaupunkikehittäjä ja rakennusyhtiö YIT. Tiloille tullaan myöntämään Green Building Council Finlandin LEED-sertifikaatti (Leadership in Energy and Environmental Design) Silver-luokituksella. Pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun pääterminaalikokonaisuuden valmistuminen vähentää merkittävästi runkoliikennettä ja siten myös liikenteestä aiheutuvia päästöjä.

Lue seuraavaksi