Uutiset

Kuljetuskalusto

PostNordin uusi Tampereen terminaali on avautunut

Tampereen kupeessa Pirkkalassa 5. lokakuuta toimintansa aloittanut PostNordin uusi terminaali on varusteltu huippuluokan ilmastoystävillä ratkaisuilla. PostNordin logistista verkostoa täydentävä terminaali nopeuttaa pakettien käsittelyä ja on tärkeä osa yrityksen tavoitetta olla fossiiliton vuoteen 2030 mennessä.

Koronapandemia on vauhdittanut logistiikka-alan kasvua, ja erityisesti verkkokauppa on kasvanut merkittävästi. Käytännössä tämä tarkoittaa yhä suurempia määriä paketteja, joiden on löydettävä tiensä tavarantoimittajalta lajitteluun ja lopulta vastaanottajalle. Automaatioon vahvasti nojaava PostNordin uusi Tampereen terminaali on yksi keino vastata kasvavaan logistiikkapalveluiden kysyntään.

– Halusimme rakentaa täysin uuden terminaalin, joka on linjassa PostNordin ilmastotavoitteiden kanssa ja sopii tarkoitukseensa kuin nakutettu, PostNordin operatiivinen johtaja Leif Göransson sanoo.

Tampereen terminaalin kiinteistön ja laitetoimittajan kartoitus alkoi vuonna 2019, ja kohteen kilpailutus käynnistyi 2020. Uuden terminaalin rakennuttajaksi valikoitui Logicenters ja laitetoimittajaksi Vanderlande. Terminaalille tullaan myöntämään Green Building Council Finlandin BREEAM-sertifikaatti Very good -luokituksella.

PostNordin ilmastotavoitteet ovat olleet keskiössä terminaalin suunnittelun alkumetreiltä lähtien. Rakennuksessa hyödynnetään muun muassa maalämpöä ja ympäristöystävällistä led-valaistusta.

– Ympäristöstandardit nousevat koko ajan, ja haluamme pysyä tiiviisti kiinni kehityksessä. Esimerkiksi energiatehokkuus on huomioitu Tampereen terminaalissa viimeisen päälle, ja siellä on valmius sähköpakettiautojen lataukseen, Göransson kertoo.

Vuoden 2030 fossiilittomuustavoitteen lisäksi PostNord aikoo vähentää päästöjä 40 prosenttia vuoden 2020 tasoon nähden vuoteen 2025 mennessä. Samalla pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun muodostaman tiiviin alueen on tarkoitus siirtyä fossiilittomaksi.

Tampereen terminaali sijaitsee 5. lokakuuta 2021 alkaen osoitteessa Kurikantie 202, 33960​ Pirkkala​.

Lue seuraavaksi