Uutiset

Kuljetuskalusto

Polttoainepumppuhäiriö pudotti Mäkisen brittien BTRC-mestaruussarjan kärjestä

Mad-Croc Racingin ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen menetti Britannian ratakuorma-autojen mestaruussarjan kärkitilan teknisen vian takia. Sarjan kolmas kilpailuviikonloppu Thruxtonin radalla Englannissa alkoi suomalaiskuljettajan kannalta hyvin, mutta päättyi huonosti.

Viikonlopun ensimmäisen starttiin paalupaikalta startannut Mäkinen kontrolloi starttia lähdöstä maaliin ja ajoi lähes seitsemän sekunnin erolla kauden neljänteen voittoon. Viikonlopun toiseen starttiin Mäkinen sai startata muiden takaa, mutta auralaiskuljettaja suoritti ohitusnäytöksensä jälkeen hienon nousun palkintopallille kolmanneksi.

Viikonlopun kolmannen startin Mäkinen joutui keskeyttämään polttoainepumppuun tulleen vian takia ja samasta syystä häneltä jäi päivän viimeinen neljäs startti ajamatta.

“Polttoainepumpun O-rengas petti ja auton sammui. Olin juuri noussut Samin (Ojanen) ohi toiseksi ja edessä olisi ollut mielenkiintoinen kisa, mutta minkäs teet. Emme ehtineet vaihtaa pumppua viimeiseen starttiin, joka jäi ajamatta. Jossittelut eivät tässä lajissa auta. Ei voi mitään”, Mäkinen totesi keskeytyksensä jälkeen.

Kahden perättäisen keskeytyksen takia Mad-Croc Racingin suomalaiskuljettaja menetti ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjan ykköstilan, kun hänen pahin haastajansa britti Simon Cole nousi yhteispisteissä neljän pisteen erolla sarjan kärkeen.

“Taistelu jatkuu. Seuraavaksi Saksaan katsomaan, että mitä siellä tapahtuu. Keskeytys harmittaa, sillä vika oli jo ennen kisaa tiedossamme. Luulimme, että automme olisi ollut perjantaiaamuna valmiina varikolla, mutta se ei ollutkaan. Suunnittelimme, että olisimme vaihtaneet ennen katsastusta moottoriin jo edellisessä kisassa harmia tuottaneet nokka-akselit ja suuttimet. Suunniteltua remonttia ei ehditty tehdä ja siitä maksettiin kova hinta”.

Thruxtonin radalla nähtiin Mäkisen ohella toinenkin suomalaiskuljettaja, kun Sami Ojanen lähti sarjan kolmanteen osakilpailuun mukaan. Ojanen ajoi Thruxtonissa sijat neljä ja neljätoista, ja keskeytti kaksi muuta starttia. Ojasen ulosajo viikonlopun ensimmäisessä startissa kohahdutti brittiyleisöä, kun suomalaiskuljettajan Iveco syöksyi rengasvallin ja sen takana olleen aidan yli ulos rata-alueelta. Näyttävännäköisessä tilanteessa kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Britannian avoin BTRC -ratakuorma-autosarja jatkuu neljän viikon kuluttua 1.-2.. heinäkuuta Saksan Nürburgringillä. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua. Sarja päättyy marraskuun alussa Brands Hatchiin.

Ratakuorma-autojen Britannian

BTRC-mestaruussarja, Thruxton:

Thruxton lähtö 1:

1. Mika Mäkinen Sisu SL250 15:40.545

2. Adam Bint Volvo White + 6,841

3. John Powell Ford Cargo + 12,842

….

Sami Ojanen Iveco Stralis – keskeytys

Thruxton lähtö 2:

1. Simon Cole Mercedes 15:40,826

2. Adam Bint Volvo White + 9,022

3. Mika Mäkinen Sisu SL 250 + 9,277

14. Sami Ojanen Iveco Stralis + 1:33,211

Thruxton lähtö 3:

1. Tony Smith Sisu SL 250 16:00,045

2. Luke Garrett MAN TGA + 3,237

3. Paul McCumisky Volvo FM12 + 6,138

4. Sami Ojanen Iveco Stralis + 16,760

….

Mika Mäkinen Sisu SL 250 – keskeytys

Thruxton lähtö 4:

Mika Mäkinen Sisu SL 250 – keskeytys

Sami Ojanen Iveco Stralis – keskeytys

BTRC -sarjan pistetilanne 3/8 osakilpailua:

1. Simon Cole 85

2. Mika Mäkinen 81

3. Adam Bint 74

Lue seuraavaksi