Uutiset

Kuljetuskalusto

Pohjolan komein on valittu – samalla myös messuttiin

Automiesten tiiviisti seuraamaa Nordic Trophy -kisaa on käyty jo vuodesta 1980 saakka. Ensimmäinen vuosikymmen mentiin paljolti ruotsalaisten tahtien mukaan, sitten kuvaan astui tanskalainen suunnan-näyttäjä. Näyttävistä rekanvetureistaan tunnettu Henrik Guldager on lähtenyt ruotsalaisnäyttelyistä kotimatkalle seitsemän voiton kera.

Juha Ristimaa ja Mika Auvinen taasen ovat nimiä, jotka ovat esiintyneet 2000-luvun tulosluettelossa varsin taajaan. Auvisen Shogun on viimeisen kahden vuoden ajan uponnut parhaiten niin yleisöön kuin tuomaristoonkin, joten Auvisen oransseihin sonnustautunut tiimi lähti luottavaisin mielin elokuiselle pokaalinhakumatkalle naapurivaltion maaperälle. Eikä matkassa tarvinnut olla yksin, sillä reilun 200 ilmoittautuneen auton joukossa oli kymmenkunta suomalaisnimeä.

Näyttelyautojen ohella Mantorpin moottoriradalle oli koottu myös laajahko messualue, missä autovalmistajat, päällirakentajat ja varustekauppiaat esittelivät tuotteitaan ja palveluitaan. Maailman ensi-illat on näemmä säästetty tuonnemmaksi, mutta siitä huolimatta alueelta löytyi varsin mielenkiintoista nähtävää.

Reilut 11 000 kävijää tutustuivat kaksipäiväisen näyttelyn aikana muun muassa V8-moottorin historiaan, perinteistä tilavampaan XXL-ohjaamoon, kasetoitavaan puolikkaaseen ja vaihteistoon, jolle 240 tonnia on kevyttä purtavaa. Konepörssi poimi tapahtumakentän maukkaimmat palat suomalaiskansan nähtäville, joten var så god.

Se pokaaliko? No se jäi tällä kertaa Ruotsiin, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1997.

Lue koko juttu kuvineen oheisesta pdf-tiedostosta:

Lue seuraavaksi