Uutiset

Kuljetuskalusto

Pääkirjoitus: Pitkäjänteistä ja kauaskantoista messuilua

Ari Perttilä

Toimituspäällikkö, kuljetusala
Konepörssi / Ammattiautot

Messut ovat monessakin mielessä erittäin mukavia tapahtumia, koska monesti maailman kurjuus jätetään jo porttien ulkopuolelle – tai viimeistään narikkaan päällystakin kanssa. Messut ovat myös paikka, missä samalla alalla töistä kilpailevista yrittäjistä tulee ennemminkin toistensa kollegoita, jotka vaihtavat kuulumisiaan niin työllisyyden kuin käytettävän kalustonkin suhteen. Messuilla alan valmistajat saavat myös oikeaa palautetta suoraan loppukäyttäjiltä – kuljettajilta.

Osaava ja ammattitaitoinen perävaunu- tai automyyjä onkin varustautunut messuille paksulla lehtiöllä, johon kirjata saadut palautteet. Kehitysehdotusten lomassa käyttäjiltä saattaa lipsahtaa myös kehuja käytössä olevasta laitteesta tai ratkaisusta.

Alan ammattilaisten ohella messuilla ja tapahtumissa vierailee varmasti myös nuoria tulevaisuuden tekijöitä, heitä jotka vielä miettivät suuntaa tulevaisuudelle. Harmittavan usein kuulee näitä rippikouluikää lähestyviä nuoria pidettävän lähinnä kynien ja karamellien perään olevina paheina.

Todellisuudessa iso osa messuille saapuvista nuorista on alasta oikeasti kiinnostuneita tulevaisuuden tekijöitä, joita alamme kipeästi kaipaa. Osa siirtyy kuljettajaksi, osa varastotyöläiseksi ja saattaapa joku heistä päätyä myös kuljetusyrittäjäksi. Aikuisiällä tehtäviin valintoihin saattaa hyvinkin vaikuttaa aiemmin saatu palvelu ja erityisesti palvelu, jota ei ole saatu.

Nähdään messuilla!

Lue seuraavaksi