Uutiset

Kuljetuskalusto

Pinnoituksella liukkautta lumitöihin

Sipoossa toimiva Raskaskonemaalaus.fi on laajentanut tuotevalikoimaansa pinnoitteella, jonka kerrotaan vähentävän niin lumen kuin muidenkin materiaalien tarttumista kiinni lavaan tai lumiauroihin. Kotimainen pinnoitemateriaali muodostaa lavan pintaan liukkaan ja kitkaltaan alhaisen pinnan, jonka ansiosta lavan tyhjentyminen on aiempaa varmempaa. Alkujaan meriteollisuuden käyttöön kehitetyn materiaalin kerrotaan sietävän niin mekaanista kuin kemiallistakin rasitusta.

Materiaalin kerrotaan olevan tunteeton myös lavalämmön kuumuudelle, joten ominaisuuksiensa puolesta se soveltuu mainiosti lumenajossa käytettävien lavojen pinnoittamiseen. Raskaskonemaalaus.fi:stä kerrotaan pinnoituksen vähentävän lumen tarttumista myös lumiaurojen siipiin. Sipoolaistoimijoidne mukaan ensimmäiset lumiaurat on jo pinnoitettu.

Raskaiden ajoneuvojen ja koneiden maalauksiin erikoistunut yritys on aloittamassa lavojen pinnoitustyötä uusissa toimitiloissaan Sipoossa. Pinnoitustyön laadun varmistamiseksi lavat puhdistetaan aluksi kevyellä hiekkapuhalluksella. Pohjatöineen pinnoitustyön kerrotaan vaativan yhden työpäivän ja korkean laadun varmistamiseksi pinnoitteen annetaan kuivua kahden vuorokauden ajan. Raskaskonemaalauksesta kerrotaan, että pinnoitustyön hintataso normaalin nuppiauton kohdalla asettuu noin 600 euron tuntumaan.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi