Uutiset

Kuljetuskalusto

Pikkurahalla lisää turvaa liikenteeseen

Wetteri Power on kehittänyt yksinkertaisen ja pienellä rahalla toutettavan varoitusjärjestelmän, jolla voidaan lisätä kevyenliikenteen turvallisuutta raskaankaluston kääntymistilanteissa. Järjestelmään kuuluu peruutushälyytintyyppinen äänimerkki, joka kytkeytyy päälle kun paikallaan seisovassa raskaassa ajoneuvossa on suuntavilkku kytkettynä ja se lähtee liikkeelle. Varoitusääni on jatkuva aina siihen saakka, kun ajoneuvo saavuttaa 20 kilometrin tuntinopeuden.Liikkuvassa ajoneuvossa varoitusääni kytkeytyy päälle, kun kääntyvän ja suuntavilkun päälle laittaneen auton nopeus putoaa alle 15 kilometriin tunnissa ja sammuu vastaavasti kun auton nopeus ylittää 20 km/h nopeuden. Kytkeytymisnopeus ja moottorin kierroslukualue on valittu tavanomaisten risteysnopeuksien mukaan.

Tämän helposti ja edullisesti toteuttavan lisävarusteen avulla kuljettaja voi viestittää auton liikkeistä ympäristölle ja lisätä siten jalankulkijoiden valppautta. Eritysen tärkeää tämä on esimerkiksi nykyaikaisissa isoissa täysperävaunuyhdistelmissä, jotka usein joutuvat risteyksissä ajamaan jonkin aikaa eteenpäin, ennen kuin ne pystyvät kääntymään, jotta myös perävaunu mahtuu kääntymään.

Ajatus järjestelmästä syntyi alunperin, kun eläkkeellä oleva Volvo Truck & Buses Suomen toimitusjohtaja Rainer Nyman ja Wetteri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Häggkvist keskustelivat viime kesän aikana sattuneista kohtaloikkaista liikenneonnettomuuksista, joiden toisena osapuolena oli raskas liikenne ja toisena jalankulkija. Keskustelun tuloksena syntyi idea kääntyvän auton äänimerkistä, kun monet muut esitetyt keinot näiden onnettomuuksien estämiseksi edellyttäisivät huomattavasti teknisempiä ja kalliimpia ratkaisuja. Idean käytännön toteuttaminen annettiin sen jälkeen Wetteri Powerin Oulun korjaamon ammattilaisille. Selvityksissä kävi ilmi, että järjestelmä voidaan helposti rakentaa ainakin kaikkiin vuodesta 1998 eteen päin valmistettuihin Volvo kuorma-autoihin.

Wetteri Powerin toimitusjohtaja Håkan Kunnari kuitenkin uskoo, että koska järjestelmän toiminta edellyttää yksinkertaisimmillaan vain varoitusäänen ohjausta nopeusanturitiedon ja suuntavilkun katkaisimen avulla, se voidaan haluttaessa toteuttaa kaikkiin kuorma-autoihin erillisen ohjaimen avulla.Järjestelmä on myös todella edullinen, sillä noin 30 euroa maksavan hälyttimen lisäksi sen asentaminen vaatii noin tunnin työn asentajalta.Idea on Wetterin puolesta myös kaikkien muidenkin vapaasti käytettävissä.

Järjestelmää esiteltiin toiminnassa Oulussa syyskuun 28.päivänä. Paikalla olleista asiantuntijoista muun muassa liikenneturvan hallituksen puheenjohtaja Martti Korhonen oli vakuuttunut idea toimivuudesta. ”Yksinkertaiset ratkaisut ovat usein toimivimpia ja itse uskon tämän järjestelmän parantavan liikenneturvallisuutta. Järjestelmän laajempi käyttöönotto ei mielestäni vaatisi edes lainsäädännön muuttamista vaan se voitaisiin tehdä sallituksi asetusteitse. Itse aion ainakin Liikenneturvan kautta viedä ideaa eteenpäin.” Myös Oulun poliisin liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Marko Törmänen piti näkemästään. Hänen mielestään idean toimivuutta kannattaa ilman muuta selvittää laajemmin. Håkan Kunnarin mukaan ideasta on kerrottu myös Volvon kuorma-autoja valmistavalle Volvo Ab:lle.

Katso video: http://youtu.be/hgjpEoE8jz0

Lue seuraavaksi