Uutiset

Kuljetuskalusto

Petlas-renkaat nyt Koivusen valikoimassa

Petlas on turkkilainen rengasvalmistaja, jonka Koivunen Oy:n tuoteperheeseen liittynyt laaja valikoima sisältää renkaita monipuolisesti useisiin eri käyttötarkoituksiin. Tuotevalikoima on laaja. Tehtaan valmistusohjelmassa on yli 600 tuotetta henkilö-, SUV- ja pakettiautoihin, sekä noin 70 tuotetta kuorma- ja linja-autoihin.

Petlas aloitti henkilöauton renkaiden valmistuksen vuonna 2007 ja laajensi UHP-linjan tuotantoon vuonna 2009. Vuonna 2010 yhtiö laajensi edelleen toimintaansa sijoittamalla kuorma-auton renkaiden valmistuslinjaan.

Yhtiö on perustettu vuonna 1976 ja valmistaa tänä päivänä lähes 13 000 000 rengasta vuosittain. Turkissa sijaitseva tehdas on rakennettu 200:n hehtaarin alueelle, jossa työskentelee noin 2900 työntekijää. Autoalan jälkimarkkinoilla alkujaan toiminut AKO Group osti Petlasin 2005, jonka jälkeen yhtiön tuotteet ja valikoima kehittyivät kiihtyvään tahtiin. Nykyään AKO Group valmistaa renkaita, vanteita ja akkuja eri tuotemerkeillä, sekä toimii lukuisten kansainvälisten tuotemerkkien jakelijana.

Vuosien varrella kehitystyön tuloksena Petlas-renkaille on myönnetty useita arvostettuja ISO-laatusertifikaatteja laadun- ja ympäristönhallinnan puolesta. Petlas toimittaa renkaita 120 maahan ympäri maailmaa ja on mukana kestävän kehityksen ohjelmissa.

Lue seuraavaksi