Uutiset

Kuljetuskalusto

Perheyritys investoi uuteen pinnoittamoon

Taloudellisesti vaikeista ajoista huolimatta osalla autoalalla toimivista yrityksistä on luja usko tulevaisuuteen. Seitsemällä paikkakunnalla toimiva Lapin Kumi Oy on tehnyt Rovaniemelle uuden raskaan renkaiden pinnoittamon. Kokonaisuudessaan investointi on suuruudeltaan 1,2 miljoona Euroa.

Meillä Lapin Kumissa raskaan kaluston pinnoitettujen renkaiden kysyntä on viime vuosina kasvanut merkittävästi. Tähän kysynnän kasvuun halusimme vastata. Kasvanut tuotantokapasiteetti mahdollistaa entistäkin nopeammat toimitusajat. 1,2 miljoonan investointi on meidän kokoiselle perheyritykselle iso ja merkittävä varsinkin kun muistetaan että 2014-15 investoimme Oulun ja Tornion uusiin toimitiloihin yhteensä peräti 5,5 milj. Euroa. Tällaisilla investoinneilla haetaan kilpailukykyä pitkällä tähtäimellä. Olemme tyypillinen perheyritys jossa kvartaali on 25 vuotta. Emme hae pikavoittoja, kertoo toimitusjohtaja Ville Ruokanen joka edustaa yrityksessä jo kolmatta sukupolvea.

Raskas kalusto liikkuu Suomessa pinnoitetuilla renkailla

Suomessa myydään vuosittain n. 130 000 uutta raskaan kaluston rengasta mutta pinnoitettuja myydään n. 160 000 kpl. Tämä suhde on suurin koko Euroopassa. Pinnoittamisessa loppuun kuluneeseen renkaaseen liitetään vaativien työvaiheitten jälkeen vulkanoimalla uusi kulutuspinta. Sama kulunut rengas voidaan pinnoittaa useita kertoja. Pinnoittamalla rengas saa aina uuden elämän ja tämän myötä kuljetusyrittäjä säästää rengaskustannuksissa

Renkaiden pinnoittamista säätele koko EU-alueella E-äännöt. E-säännöt yhtenäistävät vaatimukset renkaiden pinnoittamiselle sekä edistävät osaltaan liikenneturvallisuutta. Täyttääkseen E-säännöt pinnoittajan täytyy täyttää tiukat tyyppihyväksyntä ja laatujärjestelmä vaatimukset. Meillä Lapin Kumissa laatujärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 1995 ja oma E-hyväksyntä vuodesta 2003.

Kuljetusala on ollut jo pitkään äärimmäisen kovasti kilpailtua ja kuljetusyrittäjät pyrkivät etsimään kaikin keinoin ajoneuvoon liittyviä säästöjä. Kuljetusyrittäjä saavuttaa merkittäviä säästöjä käyttäessään pinnoitettuja renkaita, sadoista euroista jopa pariin tuhanteen euroon vuodessa ajoneuvoyhdistelmää kohden. Useissa uusissa ” rekoissa” on 30 rengasta joten kuljetusyrittäjälle ei ole kustannusten kannalta se ja sama millaisilla renkailla yhdistelmä liikkuu, selvittää Ruokanen

Lapin Kumi Oy on perustettu Rovaniemellä 1947 ja yhtiöllä on tällä hetkellä seitsemän toimipistettä. Yhtiön palveluksessa on vakituisesti 87 henkilöä ja renkaanvaihto sesonkeina yli 130. Yhtiön liikevaihto oli viimeksi kuluneella tilikaudella 21,7 milj Euroa. Tällä liikevaihdolla Lapin Kumi Oy on Suomen suurin, rengasvalmistajista riippumaton rengasalan erikoisliike.

www.lapinkumi.fi

Lue seuraavaksi