Uutiset

Kuljetuskalusto

Pentti Rajala ja Hiab-nosturit – yhdessä 47 vuotta, eikä suotta

Vuonna 1962 aloitti 16-vuotias Pentti Rajala työt Johan O. Nyholmin 1959 perustamassa yksityisessä nosturimaahantuonnissa Suomen Hiab Oy:ssä Helsingissä. Pentin ensimmäinen työtehtävä on jäänyt miehelle mieleen – se oli traktorin päälle asennetun Hiab-nosturin ”puunaaminen” maatalousnäyttelyyn. Pian Pentti siirtyi kuitenkin varaosapuolelle ja siitä varaosamyyntiin, jossa tuohon aikaan myytiin osia huomattavasti enemmän kuin nykyään. Vuonna 1968 Pentti vastuulle tulivat Hiab-nostureiden toimituksista ja varastoinnista vastaaminen.

Suomen Hiab Oy myytiin 1980-luvun alussa Hiab Focolle, yrityksen päämiehelle, nykyiselle Hiabille. Muutama vuosi myöhemmin (vuonna 1985) Partek osti Hiabin ja toiminnot siirtyivät Multiliftin kanssa yhteisiin tiloihin Raisioon, ainoastaan maahantuonti jäi Helsinkiin. Samana vuonna Pentti siirtyi myös Hiab-nostureiden myyntiin, jota hän on tehnyt eläkkeelle jäämiseen asti.

Hiab-nostureiden tuotepäällikön tehtävät tulivat Pentille 1995 ja tänä päivänä voidaan todeta varmaankin Pentin tietävän Hiab-nostureista kaiken tietämisen arvoisen. Joten saattaa Pentin puhelin soida eläkepäivilläkin.

Työnantajan puolella muutoksia on tapahtunut tämän jälkeen kahteenkin otteeseen, vuonna 2002 Kone Oyj osti Partekin, jolloin yrityksen nimeksi tuli Kone Cargotec Oy, joka vuonna 2004 muuttui Cargotec Oyj:ksi.

Kuten 47 vuotta saman työnantajan palveluksessa kertoo, on Pentti viihtynyt vaihtelevassa työssään. Sekä mukavia työkavereitaan että yhteistyökumppaneita hän jää kaipaamaan siirtyessään eläkkeelle, joskin yhteydenpito heidän kanssaan jatkuu varmasti tästä eteenpäinkin. Eläkepäivillä Pentti kuulemma tekee rästiin jääneitä töitä, puuhastelee mökillään Joutsassa sekä jatkaa Lapin matkojaan. Pentti haluaa myös kiittää kaikkia työkavereita ja yhteistyökumppaneita kuluneista vuosista ja toivottaa kaikille hyvää ja menestyksellistä jatkoa.

MN

Lue seuraavaksi