Uutiset

Kuljetuskalusto

Parastakin voi parantaa

Nokian Hakkapeliitta Truck E2

Lähes miljoonan tuotteen myynnin myötä Nokian Hakkapeliitta Truck E -renkaat ja vastaavat ominaisuudet tarjoava Noktop Hakkapeliitta E -pinnoituspinta ovat pitäneet parhaan talvipidon asemaa yli vuosikymmenen ajan. Vaikka alkuperäisen Nokian Hakkapeliitta Truck E -renkaan pitoa, turvallisuutta ja mukavuutta on vaikea päihittää, paranneltu versio on paikallaan uusien työolosuhteiden, kuorma-autojen ja lainsäädännön vaatimuksien vuoksi. Nokian Hakkapeliitta Truck E2 on uuden sukupolven vetorengas, jonka alhainen vierintävastus ja hiljainen ajomukavuus – varmaa pitoa ja turvallisuutta unohtamatta – auttavat nujertamaan haasteet vaikeallakin talvisäällä.

Työskentely ankarissa talviolosuhteissa vaatii ääriolosuhteiden renkaat. Esimerkiksi aurauksen ja puukuormien kuljettamisen parissa työskenteleville vastaan tulee paksuja kinoksia, pakkautunutta lunta ja jäätä sekä huonokuntoisia teitä. Jokaiseen akselipaikkaan sopivat renkaat sisältävä Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe tarjoaa Nokian Renkaiden huipputasoista talviosaamista kuorma- ja linja-autokäyttöön. Alkuperäinen Nokian Hakkapeliitta Truck E -vetorengas suunniteltiin äärimmäisiin olosuhteisiin – E niin kuin Extreme – minkä ansiosta lumiketjujen tarve kiemurtelevilla metsäteillä väheni selvästi. Nyt uusi Nokian Hakkapeliitta Truck E2 -rengas kehittää talviominaisuuksia vielä pidemmälle.

“Edeltäjäänsä verrattuna Nokian Hakkapeliitta Truck E2 -renkaat ovat vakaammat, ja pito on entistäkin parempi niin upottavassa lumessa kuin polanteissakin”, kertoo Teppo Siltanen, Nokian Renkaiden tuotepäällikkö. ”Fiksun pintakuvion ansiosta renkaan pito myös kestää käytössä kauemmin.”

Talvella työkseen ajaville uudet ominaisuudet tuntuvat varmuutena joka säällä, leppoisampina työpäivinä vähentyneiden ketjujen asennusten myötä sekä turvallisuutena ja mielenrauhana.

Keksintöjä pidon takana

Jokaisen Nokian Renkaiden tuotteen taustalla on pitkä teknisen suunnittelun ja ideoinnin prosessi. Nokian Hakkapeliitta Truck E2 -renkaan insinöörityön kohokohtiin lukeutuvat tappilamellointi, joka auttaa rengasta pureutumaan syvemmälle tiehen sekä mahdollistaa pidempään kestävän pidon ja minimoi repeytymisvauriot. Toisiinsa liittyvät kuviopalat takaavat tasaisen jäykkyyden ja kulumismuodon. Keskeltä avoin kulutuspinta ja syvälle ulottuvat keskilamellit pidentävät puolestaan renkaan käyttöikää.

Vihreämpiä talvia

Sen lisäksi, että Nokian Hakkapeliitta E2 -talvirenkaan pito ja elinikä ovat aiempaa kehittyneempiä, renkaan uudet ominaisuudet näkyvät myös polttoaineen säästönä ja vähäisempänä meluna.

”Hyvä pito ja alhainen vierintävastus ymmärretään usein toistensa vastakohtina”, Siltanen sanoo. ”Olemme kuitenkin onnistuneet vähentämään rengasmelua ja vierintävastusta samalla, kun pidosta on tehty aiempaakin parempi. Se on tervetullut parannus kiristyvien melu- ja kulutussäädöksien aikana.”

Nokian Hakkapeliitta Truck E2

Kohti kinoksia ja niiden yli

Uusi rengas ja sen kehitetyt ominaisuudet ovat saaneet testiajajat hykertelemään innosta. Yksi testaajista on jyrkkiä ja lumisia teitä Norjan Hemsedalissa auraava Christian Embre.

”Renkaan pito oli hyvä, enkä tarvinnut lumiketjuja juuri ollenkaan. Suosittelen rengasta erityisesti jyrkillä talviteillä työskenteleville ja auraajille”, Embre sanoo.

Toinen testaaja, oriveteläinen Heikki Lepo, kuljettaa puolestaan puukuormia Suomessa.

”Pidän Nokian Hakkapeliitta Truck E2 -renkaassa eniten siitä, että rengas ei ole turhan uraherkkä. Lisäksi rengas tarjoaa talvella hyvää pitoa. Rengas on erittäin kestävä ja hiljainen käytössä, mikä lisää ajomukavuutta huomattavasti”, Lepo sanoo.

Laadukkaasti toiselle kierrokselle

Kuorma-auton renkaiden pinnoitus on järkevää sekä taloudellisesta että maapallon huolenpidon näkökulmasta. Jämäköiden Nokian Hakkapeliitta Truck E2 -renkaiden rengasrunko on suunniteltu kestämään myös pinnoitus – jopa kahteen kertaan. Yhdessä laadukkaan Noktop-pinnoitusprosessin kanssa Noktop Hakkapeliitta Truck E2-pinta varmistaa, että renkaan ominaisuudet pysyvät alkuperäisen veroisina myös pinnoitettuna.

Koot ja saatavuus

Nokian Hakkapeliitta Truck E2 -rengas on saatavilla vuoden 2020 syksystä alkaen kolmessa eri koossa, jotka ovat 295/80R22.5, 315/80R22.5 ja 315/70R22.5. Yhteensopiva Nokian Noktop Hakkapeliitta E2 -pinnoituspinta on saatavilla vuoden 2020 keväästä alkaen yleisimmille rengasleveyksille.

Lue myös: Nokian Renkaat esittelee uusia kuorma-auton renkaita ja pinnoituspintoja

Lue seuraavaksi