Uutiset

Kuljetuskalusto

Palvelevan logistiikan edelläkävijä Hakonen Solutions Oy

Hakonen on Suomen vanhimpia logistiikka-alan toimijoita, jonka toiminta alkoi jo vuonna 1918. Tällä hetkellä palvelualan moniosaaja työllistää yli 250 ammattilaista, jotka edustavat kaikkiaan 32 eri toimenkuvaa. Kyseessä onkin siis todella kattava logistiikka-alan palveluyritys, jonka toiminnot ulottuvat pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereen, Turun sekä Lahden alueille ja osa palvelutarjonnasta kattaa koko Suomen. Toiminnan kehittyessä entisestään on myös kaluston oltava huippuluokkaista ja nyt yrityksen riviin saapuu peräti 32 uutta Mercedes-Benz Atego- ja Antos-kuorma-autoa.

Hakonen on kasvanut yhden miehen kuljetusyrityksestä yli 200 ammattilaisen palvelevan logistiikan edelläkävijäksi. Tänä päivänä Hakosen palvelutarjonta kattaa yhä suuremman osan logistiikan osa-alueista aina muutto- ja toimitilapalveluista jakelu-, asennus-, huolto-, käyttöönotto-, ylläpito- ja kierrätyspalveluihin.  Hakonen on myös hämmästyttävän suuri kodinkonetoimittaja, joka myy kuukausittain peräti yli tuhat ”valkoisen linjan” kodinkonetta ja hoitaa lisäksi näiden huollot, kierrätykset sekä muut jälkimarkkinointitoimenpiteet. Onkin selvää, että näin laajan toiminnan pyörittämiseen vaaditaan monipuolista ja laadukasta kuljetuskalustoa, joten nyt Veho Hyötyajoneuvoilta hankitut ajoneuvot tulevat olemaan merkittävässä asemassa Hakosen toiminnassa.

Veho, NEK ja MovaLube luottokumppaneina

Hakosen ja Vehon yhteistyö juontaa jo 1990-luvun loppuun, josta lähtien Johtotähtiä on kuulunut Hakosen ajoneuvovalikoimaan. ”Meillä yleisin ajoneuvon vaihtoväli on nelisen vuotta ja kaikissa ajoneuvoissamme on kattava huolenpitosopimus. Tärkeänä osana kauppaa olivat Ategon ja Antosin tarjoama suuri kuormatilavuus, joka on meidän toiminnoissamme hyvin oleellista. Myös Vehon kattava huoltoverkosto ja muutenkin toimiva jälkimarkkinointi ovat meille hyvin merkittäviä kokonaisseikkoja. Nyt vastaanotetut 32 autoa ovat mittatilaustyönä tehtyjä yrityksemme jakeluliikenteen käyttötarkoituksiin ja niissä käytetään NEK Oy:n valmistamia kuormakoreja sekä Dhollandian takalaitanostimissa MovaLuben automaattista keskusvoiteluärjestelmää”, kertoo Hakonen Solutions Oy:n toimitusjohtaja Juha Wallin. ”Sekä Mercedes-Benz-ajoneuvot ja NEK:in korit vastaavat omia korkeita laatuvaatimuksiamme ja MovaLuben rasvarien kautta ajoneuvojen tuotannollinen tehokkuus tulee varmistettua kaikissa olosuhteissa”, korostaa Wallin.

Wallin on myös hyvin tyytyväinen aikataulujen pitävyyteen. ”Näinkin isossa kaupassa on aina paljon muuttujia, mutta näiden yhteistyökumppanien kanssa ei ongelmia syntynyt ja toimitukset tapahtuivat ajallaan”, jatkaa Wallin. Hakosen kuljetuspäällikkö Calle Lind on myös tyytyväinen Vehon ja muiden yhteistyökumppanien palveluasenteeseen. ”Täytyy myöntää, että minulla on ammatissani hyvin korkea vaatimustaso ja tiedän tarkkaan mitä ominaisuuksia autoissamme vaaditaan. Yhdellä puhelinsoitolla Vehon automyyjille sain erikoistoiveemme toteutettua hyvinkin nopealla aikataululla”, kiittelee Lind.

Atego ja Antos varusteltu vaativiin tehtäviin

Hakosen hankkimat Mercedes-Benz Atego ja Antos tarjoavat yrityksen kuljettajille ergonomisen ja turvallisen työskentelypaikan ja niissä käytetään tehokkaita Euro 6 -moottoreita sekä Mercedes PowerShift 3 -vaihdeautomatiikkaa. Autojen kokonaispainot vaihtelevat 10 000 ja 18 000 kilon välillä ja moottorien teholuokissa kuljetaan 180 ja 300 hevosvoiman välillä. Varusteluvalikoimassa on huomioitu Hakosen henkilökunnan vaativat työtehtävät ja pakettiin kuuluvat esimerkiksi ilmajousitettu ja lämmitettävä kuljettajan mukavuusistuin, vesilämmitin ohjaamossa ja moottorissa, ilmastointi, mukavuuskeskuslukitusjärjestelmä, vakionopeussäädin, tasauspyörästön lukko taka-akselilla, ilmajousitettu taka-akseli sekä levyjarrut edessä ja takana.

Laajuudeltaan mittava projekti

Autojen luovutustilaisuuteen Vantaan KehäVehoon oli kokoontunut harvinaisen tyytyväinen joukko kuljetusalan ammattilaisia. Veho Hyötyajoneuvojen myyntipäällikkö Tapani Lamberg kertoi kaupan olleen myös Veholle erittäin merkittävä. ”Kauppa oli erittäin suuri varsinkin ajoneuvosegmentin kokonaismarkkinat huomioiden ja toimitusten onnistuminen oli meille kunnia-asia. Hakosen kokoisen asiakkaan kanssa kokonaispalvelujen merkitys korostuu ja huolenpitosopimusten osuus on tärkeässä asemassa”, kertoo Lamberg.

Myös NEK Oy:n Tapani Koski ja Tero Saari sekä MovaLuben Jukka Moksi ja Risto Sinisalo korostivat kaupan suuruusluokan merkitystä. ”Hakosen päätyminen meidän tuotteisiimme oli merkittävä huomionosoitus.  Kaikkien 32 korin valmistus onnistui aikataulujen puitteissa ja osoittaa, että suunnittelu- ja tuotantoprosessimme ovat iskukykyisessä kunnossa”, kertoo Saari. MovaLuben Jukka Moksi näki Hakosen ratkaisun toimivan tiennäyttäjänä monelle muulle kuljetusalan yritykselle. ”Automaattivoitelu takalaitanostimissa valtaa alaa, kun sen tuomat hyödyt luotettavuuden ja työn tehokkuuden kautta havaitaan. Tällä hetkellä voi sanoa, että yhden rasvarimme ostanut autoilija tulee hakemaan tuotteen myös seuraavaan ajopeliinsä. ”, toteaa Moksi. Kaupassa mukana olleiden yritysten ja henkilöiden yhteistyö toimii myös korihuollon puolella, sillä NEK toimittaa esimerkiksi kolareissa vioittuneisiin koreihin uudet moduuliosat nopeasti ja Korihuolto Moksi takaa korjausten onnistumisen nopealla aikataululla.

Lue seuraavaksi