Uutiset

Kuljetuskalusto

Pajakulma vahvistaa toimintojaan

Räätälöityjen hyötyajoneuvojen sekä työkoneiden päällirakenteiden ja varustelujen suunnittelijana sekä toteuttajana tunnettu Pajakulma Oy on vahvistanut viimeisen vuoden aikana toimintojaan sekä tuote- että henkilöstöpuolella.

Pajakulma Oy:llä on toimipisteitä Tampereella (kaksi), Helsingissä, Perniössä, Laukaassa ja Sastamalassa sekä myyntipisteet Oulussa ja Kuopiossa. Liikevaihtoa yritys teki vuonna 2013 noin 20 M€ ja henkilöstön määrä oli noin 100 henkeä. Erilaisia ajoneuvoja Pajakulma varusteli viime vuonna noin 350 kappaletta.

Hyvä esimerkki Pajakulma Oy:n koritehtaan räätälöintitaidoista on vantaalaisen kuljetusliike Fremling Oy:n ja Scanian Daniel Ljungqvistin kanssa toteutettu lavarakenne. Scania P310 DB 4×2:n päälle rakennettiin Cargoliner-lava ja asennettiin Palfinger PK 9001-EH D(5)-nosturi sekä MBB 1500KL900 -takalaitanostin.

Projektissa pyrittiin mahdollisimman matalaan rakenteeseen, huomioiden kuitenkin sekä ajoneuvo- että nostinvalmistajan ohjeistus. Haluttuun mitoitukseen päästiin valitsemalla Palfinger-mallistosta Palfinger PK 9001-EH D(5) -nostimen matalatolppainen 1,8-metrinen versio ja optimoimalla koko lavarakenne tähän tarpeeseen.

Ohjaamosuojaan tehty syvennys puolestaan helpottaa nosturin käyttöä ohjaamon suojauksesta tinkimättä. Lisäksi rakenteeseen on yhdistetty ylösnostettava pitkän tavaran teline sekä sidontakisko.

Sivulle aukeava laitarakenne mahdollistaa matala-alustaiseen autoon 1200 mm korkeat laidat. Lavan pohjassa on neljä kappaletta sidontakiskoja, joihin on tehty kahdeksan kappaletta siirrettäviä, 1450 mm korkeita, asiakkaan tarpeiden mukaan mitoitettuja alumiinisia kuormatukia. Lisäksi laidoissa on sidontakiskot kahdella eri korkeudella.

FL 240 4×2 Volvoon tehty lavarakenne edustaa Pajakulman koritehtaan vakiolavamallistoa. Näissä ratkaisuissa läpimenoaika on nopea ja ratkaisut ovat useimpiin käyttötarkoituksiin hyviksi todettuja. Sinkitty lavarakenne on valmiina jo ennen kuin auto saapuu pihaan. Nopea rakennusaika miellyttää asiakasta ja myös autontoimittajaa, koska varastopäivien määrä vähenee oleellisesti.

Lukkotolpan kohdalle keskelle sijoitettu lavan alta ulosvedettävä sinkitty tikas tasolla helpottaa lavalle nousus ja sieltä alas laskeutumista. Kolmiosaiset alumiinilaidat ovat kevyet käsitellä. Ainoastaan laitojen KTL-pintakäsitellyt tolpat ovat teräksiset.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi