Uutiset

Kuljetuskalusto

Painavaa asiaa Kuljetus 2013 –näyttelyssä

Jyväskylän Paviljongissa järjestetty Kuljetus 2013 –näyttely tarjosi kävijöilleen painavaa asiaa niin autotekniikan kuin kokonaismassauudistuksenkin saralla. Autovalmistajat esittelivät Euro 6 -normin täyttäviä autoja, perävaunutehtailla taasen oli näyttää esimerkkejä tulevaisuuden perävaunuista.

Toukokuisten messujen aikaan mitta- ja massamuutosasia oli edelleen vailla viimeistä nuijankopautusta, tästä huolimatta messuilla nähtiin huomattavan suuri joukko nykyistä raskaammille massoille rakennettua kalustoa. Usko muutokseen on kentällä varsin vahva.

Vahvalta tuntui myös usko kuljetusalaan ja tulevaisuuteen, sillä messuilla vallitsi erittäin aurinkoinen ilmapiiri. Julkisuudessa nähdyt otsikot heikosta taloustilanteesta ja synkkenevistä näkymistä oli työnnetty takavasemmalle ainakin messujen ajaksi, Toivottavasti myös pidemmälle.

Näytteilleasettajien mukaan messuilla vierailleet 17 000 vierasta olivat liikkeellä hankintamielessä, sillä tarjouspyyntöjen suuri määrä yllätti monen näytteilleasettajan myönteisellä tavalla jo torstaina.

Tietoykkönen Oy:n tekemän kävijätutkimuksen mukaan näyttelyyn tuli torstaina ja perjantaina vieraita tasaisesti kaikkialta Suomesta.

Kuljetus 2013 -näyttelyn järjestivät yhteistyössä Autotuojat ry ja Jyväskylän Messut Oy. Lisäksi järjestelyissä oli aktiivisesti mukana Teknologiateollisuuden Perävaunut- ja päällirakenteet -toimialaryhmä. Käytössä oli yhteensä 23 000 neliömetriä myytyä näyttelytilaa, jossa olivat esillä autot, perävaunut ja päällirakenteet sekä kuljetusalaa tukeva tuote- ja palvelutarjonta.

Messujen laajasta uutuustarjonnasta ja tunnelmista kerromme lähitulevaisuudessa verkkosivuillamme ja lehdissämme.

Lue seuraavaksi