Uutiset

Kuljetuskalusto

Otetaan asema takaisin

Vuotta 2010 ei sovi unohtaa, kun tulevaisuudessa tulee aika kirjoittaa Ivecon Suomen historiikkia. Tuuliajolle ajautunut Ivecon maahantuonti ja myynti otettiin tehtaan huomaan, jonka jälkeen oli aika viilata organisaatio kohdalleen. Uusien toimintatapojen opettelun lomassa tuotepuolen osaajat ovat sovitelleet kumppaneiden kanssa Ivecoihin uusia komponentteja.

Kesällä asiakkaille esiteltiin trippeliautoja, alkusyksystä estradille talutettiin viisiakselinen vaihtoehto ja ennen lumia kosiskeltiin keveämmällä kalustolla liikkuvia autoilijoita uudella EcoDaily-mallistolla. Jossain välissä rakennettiin tienhoitoautokin.

”Marraskuussa kaupparekisteriin merkittiin suomalaisautoilijoille tuttu Iveco Finland Oy, joka on kokonaan tehtaan omistama yhtiö”, summaa Suomen toimintoja vetävä Tom Niemistö.

Kotimaisen yhtiön ansiosta muun muassa laskutus ja taloushallinto saatiin Italiasta takaisin Suomeen, mikä varmasti helpottaa päivittäisten rutiinien hoitoa. Puhelinlinjaa tehtaalle voidaan nyt hyödyntää alennusprosentin kysymisen sijaan vaikkapa teknisten seikkojen kehittämisessä. Muutoin toiminta pysyy ennallaan, uudesta nimestä huolimatta. Myyjät ja huoltopisteet ovat valtaosin entisiä, Deltan ajoilta tuttuja.

”Meillä on Suomessa 10 myyntipistettä ja 21 huoltopistettä, joiden turvin mennään ainakin lähivuodet”, kaavailee Niemistö.

Ivecon huolto- ja korjaustoiminta varaosahuoltoineen nojautuu nyt lähinnä Raskoneen verkostoon, joskin joukossa on myös muutama yksityinen korjaamo. Niemistö lataakin Raskone-yhteistyölle varsin mojovat tavoitteet ja odotukset, joihin Raskoneen aluejohtaja Tapani Riihijärvi lupaa vastata parhaalla mahdollisella tavalla.

”Meillä on selvä tavoite ja halu keskittyä entistä voimakkaammin raskaaseen kalustoon, jolloin Iveco-yhteistyön merkitys korostuu entisestään”, summaa Riihijärvi.

Niemistö näkee Ivecon Suomen tulevaisuuden varsin valoisana. Lähivuosina asiakkaille tarjotaan entistä enemmän Ready to go-kalustoa, jota rakennetaan yhteistyössä kotimaisten päällirakentajien kanssa. Esimerkkeinä Niemistö mainitsee muun muassa erilliskorilla varustetun Dailyn, jakeluautokäyttöön räätälöidyn EuroCargon sekä 4- ja 5-akseliset Trakker-maansiirtäjät.

Käännettäessä katsetta kohti horisonttia saattaa muutaman vuoden sisällä nähdä päivitetyn Dailyn, EuroCargon ja Trakkerin sekä Straliksen. Katsottaessa vielä kauemmas, vuoteen 2014 näkee malliston, jossa tuttua on lähinnä nimessä. Vuonna 2013 voimaan astuvan Euro 6-päästönormin yhteydessä laitetaan mallisto uusiksi. Ennen sitä saatetaan Suomessakin nähdä uusi kilpailija kevyessä kokoluokassa. Cabstar ja Canter taitavat saada uuden kilpakumppanin.

Ari Perttilä

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi