Uutiset

Kuljetuskalusto

Osku pesee ja huoltaa upouusissa tiloissa

Kokonaispituus sekä huollossa että pesussa on nyt 31,5 metriä. Se takaa, että pitkätkin yhdistelmät kyetään pesemään nopeasti ja tehokkaasti. Ovikorkeuttakin on tullut katon korotuksen myötä 70 senttimetriä lisää.

”Vanhojen tilojen kanssa oltiin siinä tilanteessa, että vaihtoehtoja oli kaksi. Joko iskeä hanskat tiskiin tai tehdä investoinnit tilojen saattamiseksi nykyvaatimuksia vastaavaksi. Ja tässä sitä nyt ollaan”,sanoo 12 vuotta yritystään pyörittänyt Osmo Mäkinen. Asiakkaat tuntevat Osmon Oskuna.

”Paitsi näitä raskaan kaluston pesuja, teemme yleishuoltoja kaikkiin merkkeihin. Siihen kuuluu öljynvaihtoja, sähköhommia, jarruremontteja, pakoputkien vaihtoja ym. Huoltoon meillä tehdään varaus, mutta pesulinja toimii nonstoppina. Kuski voi autoa odotellessaan juoda kahvit tai vaikkapa saunoa. Kun tien päältä soittaa puolisen tuntia ennen, niin meillä saa veloituksetta löylyt. Meillä siis pestään autot ja kuskit”, naurahtaa Mäkinen. Ja Osku lupaa, että kaikki vehkeet kyllä pestään, mitkä ovesta sisälle sopii.

”Olemme arkisin avoinna seitsemästä iltakymmeneen ja lauantaisinkin iltapäivään kolmeen. Koska maahantuojien varaosapalvelut eivät välttämättä toimi tarvitseminamme aikoina, niin omaan varastoon on koottu yleisimpiä huolto-osia kuten suodattimia, pakoputkia, iskuvaimentimia, polttimoita, jarrukelloja ja -venttiileitä, ilmapalkeita yms. Meillä ei ole tilaa säilyttää osia odottavia, liikuntakyvyttömiä autoja, joten tarvittavat osat pitää olla valmiina huoltoa aloitettaessa. Ja kaikki asiakkaat ovat meillä samanarvoisia”, Osku jatkaa. Vaikka eletään työttömyyden kasvun aikoja, niin Osku kertoo ammattitaitoisen asentajan saavan töitä heti.

”Kokemusta omaavista, itsenäiseen työhön pystyvistä asentajista on huutava pula täällä Turussakin”, sanoo Mäkinen ja heittää palloa Konepörssin asennustaitoisille lukijoillekin.

Sataman läheisyys tietää sitä, että Oskun asiakkaat tulevat kaikkialta Suomesta sekä myös muista Pohjoismaista. Ulkomaan reissuja ajavilla rekoilla lauttojen aikataulut yleensä sanelevat huolto- ja pesuajat. Scandic Transin Norjaan matkalla ollut Timo Heikkilä oli piipahtamassa Oskulla pesussa.

”Olen käyttänyt Oskun palveluja yli 10 vuotta. Täältä saa aina nopeasti avun. Pesussa tai huollossa tulee piipahdettua lähes viikottain. Kuljetettava tavara on aika sekalaista ja nyt suunta on Norjaan. Meillä yrityksessä ohjeet on pitää auto siistinä sekä sisältä että päältä, mikä esimerkiksi elintarvikkeita kuljetettaessa on päivänselvää”, kertoo Heikkilä.

Lue seuraavaksi