Uutiset

Kuljetuskalusto

Optifleet kuljetustenhallintajärjestelmä nyt mobiiliversiona

Renault Trucksin kehittämän Optifleet -kuljetustenhallintajärjestelmän saa nyt mobiiliversiona. Kuljetusyritykset voivat Optifleet-mobiilisovelluksen avulla nähdä kalustoa koskevia tietoja reaaliajassa, sijainnista riippumatta.

Renault Trucksin Optifleetia voi käyttää matkapuhelimella tai tabletilla, ja sen avulla kuljetusyritykset voivat seurata kalustoaan missä ja milloin tahansa, sekä reagoida odottamattomiin tilanteisiin nopeasti.

Optifleet-sovelluksen mutkattoman käyttöliittymän ansiosta kuljetuspäälliköt ja ajojärjestelijät voivat käyttää ajonevojensa tietoja yhdellä klikkauksella, jakaa uusia tehtäviä saumattomasti (My Fleet Now) sekä seurata ja arvioida yksittäisten kuljettajien ajotapaa sekä sitä, kuinka he käyttävät kuorma-autojaan (Ecoscore).

Käytettävissä on kolme palvelua, joiden avulla kuljetusyritykset voivat optimoida kuljettajien ajotavan, hallita kuljetuksia tehokkaasti ja pitää käyttökustannukset hallinnassa:

  • Check-palvelu: kuljetusyritys saa ajoneuvoa koskevia teknisiä tietoja, joista on hyötyä erityisesti, kun polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä pyritään pienentämään. Moduuliin kuuluu myös Ecoscore-ominaisuus, joka seuraa ja analysoi ajotapoja ja tunnistaa millä tavoin toimimalla polttoaineen kulutusta voidaan pienentää.
  • Map-palvelu: paikantaa ajoneuvot maantieteellisesti reaaliajassa ja optimoi ajankäyttöä ja ajokilometrejä analysoimalla reittivalintoja.
  • Drive-palvelu: antaa tietoja ajoajoista. Saat tiedon siitä, kuinka kauan kullakin kuljettajalla on työaikasäädösten perusteella työaikaa jäljellä uusiin kuljetuksiin.

Uusi Optifleet-mobiilisovellus on esimerkki siitä, kuinka Renault Trucks kehittää ratkaisujaan ja tukee kuljetusyrityksiä, jotka haluavat seurata sekä pienentää polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä. Reaaliaikaisen kuljetustenhallinnan ansiosta kuljetusyritys pääsee reagoimaan tilanteisiin nopeammin, mikä lisää tuottavuutta sekä parantaa kuljetusyrityksen asiakastyytyväisyyttä. On laskettu, että Optifleet sovellusta käyttämällä, on mahdollista säästää jopa 5 000 € vuodessa ajoneuvoa kohti.

Optifleet-sovellus on nyt ladattavissa AppStoresta ja Google Playsta. Sovelluksen käyttäminen edellyttää Optifleet-palvelun tilaamista.

www.renault-trucks.fi/optifleet

Lue seuraavaksi