Uutiset

Kuljetuskalusto

Nyt uudistuu Volvo FM

Volvo FM on puurtaja, joka huolehtii yhtälailla niin kauppojen jakeluliikenteestä, maatilojen polttoöljytoimituksista kuin kierrätyslogistisista tehtävistäkin. Volvon mukaan uusi FM tarjoaa kuljettajalle paremman ajettavuuden samalla kun yrittäjä saa nauttia paremmasta kuljetustehokkuudesta ja taloudellisuudesta.

Ajettavuutta on viilattu paremmaksi muun muassa Dynamic Steering –ohjausjärjestelmällä, joka kulminoituu elektronisesti ohjattuun sähkömoottoriin ja hydrauliseen ohjaustehostimeen. Volvon mukaan uusi ohjausjärjestelmä tarjoaa aikaisempaa paremman suuntavakauden huomioiden muun muassa tien pinnan kallistelut vaimentaen epätasaisuuksista johtuvia liikkeitä. Alhaisissa nopeuksissa auton ohjaamisen kerrotaan vaativan nykyistä vähemmän voimaa.

Volvo on päätynyt hyödyntämään uudessa FM-mallistossa edeltäjästään tuttua ohjaamoa, joka tosin on kokenut huomattavia muutoksia niin sisällä kuin ulkopuolellakin. Maski ajovaloineen on saanut FH-mallistosta tutun ilmeen, joskin peilivarustus on jätetty ennalleen.

Sisätiloissa sen sijaan on tehty mittavampi uudistus muun muassa uuden kojelaudan ja uusien istuimien muodossa. Kojelauta on muotoiltu FH-malliston ilmettä mukaillen ja ohjauspyörään on tuotu aiempaa enemmän toimintoja. Automatisoitua I-Shift –vaihteistoa on tähän saakka käytetty kuljettajan istuimeen kiinnitetyllä valitsimella, mutta jatkossa vaihteistoa voidaan käyttää kojelautaan nostettujen painikkeiden avulla.

Turvallisuuteen viittaavia asioita ei sovi unohtaa, joten kerrotaan muun muassa tutkaa ja kameraa hyödyntävästä etutörmäysvaroittimesta. Omalta osaltaan turvallisuutta kasvattaa myös kaukosäädin, jonka avulla kuljettaja voi auton ulkopuolella seisten tarkistaa esimerkiksi kuorman painon.

Älypuhelimien aikana tarvitaan myös applikaatioita. Volvo tarjoaa My Truck app –mobiilisovellusta, jonka avulla kuljettaja voi hallita lisälämmitintä sekä tarkistaa esimerkiksi polttoaineen tai tuulilasinpesunesteen määrän pirtin pöydän ja kahvikupin äärestä.

Volvo on päätynyt hyödyntämään uudessa FM-mallistossa edeltäjästään tuttua ohjaamoa, joka tosin on kokenut huomattavia muutoksia niin sisällä kuin ulkopuolellakin. Maski ajovaloineen on saanut FH-mallistosta tutun ilmeen, joskin peilivarustus on jätetty ennalleen. Volvon Claes Nilsson kertoo ohessa aiheesta enemmän.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi