Uutiset

Kuljetuskalusto

Nuorten kuorma-autonkuljettajien kilpailu käynnistyy Suomessa

Suomessa etsitään jälleen parasta nuorta ammattikuljettajaa, kun Scanian Young European Truck Driver -kilpailu käynnistyy 1. helmikuuta neljännen kerran. YETD 2010 -kilpailu on yksi suurimmista kuljettajakilpailuista maailmassa. Scanian kuljettajakilpailuja järjestetään 28 maassa ja viidessä maanosassa. Tämänvuotisiin kilpailuihin odotetaan yli 45 000 osallistujaa.

Kuljettajat avainasemassa

YETD 2010 nostaa jälleen suomalaiset kuorma-autonkuljettajat valokeilaan. Kilpailun myötä Scania haluaa korostaa kuorma-auton kuljettajien ammattia ja ammattitaitoa sekä kuljettajien tärkeää roolia yhteiskunnassa. Kuljettaja on tärkein yksittäinen tekijä turvallisuuden, taloudellisuuden ja ympäristönsuojelun kannalta, sillä osaava ja vastuuntuntoinen kuljettaja ajaa polttoainetaloudellisesti ja ympäristöystävällisesti vähemmillä päästöillä sekä parantaa liikenneturvallisuutta.

Kilpailuun voi osallistua vuonna 1974 tai sen jälkeen syntyneet suomalaiset kuorma-autokuljettajat. Osallistujat suorittavat ensin teoriakokeen, jonka perusteella parhaiten menestyneet kutsutaan aluekilpailuihin. Suomen loppukilpailu järjestetään Alahärmässä 7. elokuuta. Voittaja edustaa Suomea Euroopan loppukilpailussa Scanian tehtaalla Ruotsissa lokakuussa.

Panoksena upouusi kuorma-auto

Euroopan loppukilpailussa Suomen edustaja kilpailee kahden päivän ajan 18 muun eurooppalaisen finalistin kanssa. Young European Truck Driver 2010 -kilpailun voittaja saa palkinnokseen uuden R-sarjan Scania-kuorma-auton.

Tänä vuonna kilpailun sponsorina toimi Michelin ja sen järjestämistä tukevat jälleen Euroopan Unioni ja kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU.

Seuraa kilpailua netissä

Lisää kilpailusta ja ilmoittautumiset Scan-Auton Internet-sivuilla www.scania.fi.

Lisätietoja Suomen 2010 YETD-kilpailusta antaa:
Mika Jukkara, tuotepäällikkö
puh. 0400 900 170
mika.jukkara(-ät-)scania.fi

Lue seuraavaksi