Uutiset

Kuljetuskalusto

Nordic Trophy ratkesi Juha Ristimaan voittoon! Katso kuvat tapahtumasta!

Lapualainen Juha Ristimaa tuli ja vei Nordic Trophy -voiton Madonna-teemaa kantavalla Scania R560 -yhdistelmällä. Jo vuodesta 1982 saakka jaettu tunnustus saatiin nyt välivuoden jälkeen takaisin Suomeen. Arvostetussa kisassa kakkossijalle jätettiin viimevuotinen voittaja Pauls Bremseservice historiaa huokuvalla nokka-Scanialla. Kolmossijalle tässä varsin kiivaassa mittelössä jäi Mika Auvinen Xtar-bulkkiyhdistelmällä. Kisassa oli tällä kertaa mukana huomattava joukko suomalaisnimiä, joista monet kävivät pokkaamassa palkintoja.

Tulosluetteloon pääset tästä linkistä.

Kuljetus Auvinen Oy:n Xtar puolusti paikkaansa mestariluokassa kisaten Nordic Trophy -voitosta. Mika Auvisen mukaan tulevaisuuteen luotaava bulkkiauto on niellyt maantietä reilun 120 000 kilometrin verran. Tuloksena oli kokonaiskilpailun kolmossija ja säiliöautoluokan voitto.

Myös viime vuonna palkintoja haalineen Pauls Bremseservicen Scania  T164 on saanut peräänsä teemaa jatkavan säiliöpuolikkaan. 

Tanskalaisia edustajia rekkaveturiluokasta, missä taso oli huomattavan korkea.

Kuljetus JP Mäkelä talutti kentälle uuden energiapuu-Volvonsa.

Markku Rion MAN herätti ruotsalaisyleisössä mielenkiintoa heti ensimmäisen messupäivän aikana. Suuresta huomioarvosta huolimatta palkinnot jäivät tällä kertaa naapureiden kuljetettaviksi.

Myös nostalgiaikään yltäneet ajokit saavat tilaa kilpailukentältä. Ei lainkaan hassumpi esitys hollantilaisesta lähihistoriasta. 

Kaarlo Rundgren Pellosta puolusti paikkaansa Mestariluokassa Punahilkka-Polarillaan. Punahilkka kipattiin ulos Mestariluokasta, joskin puuautoluokan kakkospalkinto on hieno saavutus suomalaiselta Sisulta.

Kuljetus Jalavan Elm Street äänestettiin ulos Mestariluokasta viime vuonna. Nyt kisattiin haastajaluokassa ja tuloksena oli palkinto perävaunulla varustettujen puolikkaiden joukossa.

Mantorpin moottoriradalle kerääntyi lauantaiaamuun mennessä liki 250 enemmän tai vähemmän näyttävää hyötyautoa. Viikonlopun aikana kisattiin tietenkin palkinnoista, mutta erittäin merkittävänä teemana oli myös leppoisa ajanvietto ystävien parissa.

Näyttelyautojen taso oli erittäin korkea – eikä vähiten rekkaveturiluokassa. 

Tämän itävaltalaisen kippiauton varusteluun on käytetty muun muassa 3200 LED-valoa. Yhdeksän vuoden ikään yltäneen auton mittarissa on reilut 900 000 kilometriä, jotka eivat ainakaan heti paljastu käytön jälkinä. 

Scanian osastolla päätähtinä olivat luonnollisesti uudet Streamline-ajokit.

Volvo toi osastolleen uudistuneista ajokeista koostuneen kattauksen. Tällä kertaa pääosassa olivat FMX ja keveämmät FL- ja FE-mallit.

DAF toi paikalle Euro 6 -normin täyttävän XF-malliston sekä valikoiman keveämpiä vaihtoehtoja. Osastolla oli myös kappale menneestä – nimittäin DAF -Variomatic henkilöauto. Tulevaisuuteen taasen katsottiin hybriditekniikkaa hyödyntävän LF-jakoauton tuulilasin takaa.

Myös MAN kertoi uusista Euro 6 -vaihtoehdoistaan.

Mercedes-Benz kertoi uusista malleistaan, mutta myös kattavasta vaihtoautotarjonnastaan. 

Palfinger -kappaletavaranosturit olivat esillä useina eri vaihtoehtoina paikallisen maahantuojan, Hinzin osastolla.

Hiab-kappaletavaranosturit ja Multilift -vaihtolavalaitteet olivat myös esillä. 

Ajoneuvotrukki on suosittu varuste ruotsalaisajoneuvoissa. Uudistuneen saksilaiteen saaneita Kinglifter -trukkeja edustaa paikallinen SWTL, jolla on kokemusta myös kuljetustoiminnasta. Ajoneuvotrukit tuntuvat olevan eritoten maatalouden kuljetuksia suorittavien kuljetusyrittäjien mieleen.

Jyki-perävaunuilla on vankka asema ruotsalaisten puutavara-autoilijoiden sekä vaihtolava-autoilijoiden parissa. Sjögrens Lastvagnar myy vuosittain reilut puolensataa Länkipohjassa valmistettua perävaunua naapurimaahamme. Messuilla oli esillä uudistunut puutavaraperävaunu, jossa oli muun muassa uudistunut takapää yhdessä pituudeltaan lisääntyneen pankonsiirtomahdollisuuden kanssa. Tämäkin vaunu kulki ilmajousitetuilla akseleilla.

Ne pienet yksityiskohdat ratkaisevat kauneuskilpailuissa…

Näyttelyn vahdikkainta menoa tarjosivat suomalaiset ja ruotsalaiset Truck Race -kisaajat, jotka ajoivat näytösluontoista kilpaa moottoriradalla.

Näyttelyalueella tarjottiin lääkettä myös nostalgianälkään.

250 auton joukko oli tasoltaan erittäin korkea pitäen sisällään kymmenittäin huippuluokan ajokkeja, joista monella oli mahdollisuuksia tämän arvostetun palkinnon voittamiseen. Mutta, vain yksi saatoi saavuttaa sen kaikkein korkeimman ja arvostetuimman palkinnon. Tällä kertaa se oli – nyt jo viidennen kerran Juha Ristimaa Lapualta.

Tulosluetteloon tästä.

Ari Perttilä Mantorp, Ruotsi

Lue seuraavaksi