Uutiset

Kuljetuskalusto

Nordic Trophy -pokaali Suomeen

Nordic Trophy ratkaistiin perinteiseen tapaan Lastbil 2010-messujen yhteydessä Jönköpingissä. Mestaruutta puolusti viime vuonna puun, tai pikemminkin pikipytyn takaa voittoon yltänyt TDL Entreprenad, jonka säiliöpuolikkaalla huolehditaan paljolti ruotsalaisten asfalttiasemien pikitarpeen täyttämisestä.

Auvisen Gunfighter pokkasi palkintoja myös säiliöautoluokassa, sisustuksesta ja maalauksesta. Yleisökin äänesti uutta mestariluokkalaista varsin suotuisasti, joten väylä sen tavoitelluimman pokaalin luo alkoi vähitellen avautua.

Helpolla tuota voittoa ei kuitenkaan saavutettu, sillä kostealle – paikoin jopa märäksi muuttuneelle kisakentälle lipui perjantai-illan aikana varsin näyttävä joukko kalustoa, jonka rakentamisessa ei ole säästelty ruutia eikä aikaa.

Suomalaista väriä kentälle toivat Auvisen ohella Mika Laakso puuautollaan, Juha Ristimaa ja Risto Koso rekanvetureillaan, Juha Järvinen ja Visa Valkonen kaappiautoillaan sekä Minna Jokinen parilla kevyellä tuloksentekijällä.

Lastbil 2010 messut taasen keräsivät yhteen autovalmistajia, päällirakentajia, varustekauppiaita sekä asiakkaita. Yleinen mieliala messuilla tuntui olevan varovaisen optimistinen ja ainakin suomalaiset perävaunuvalmistajat kertoivat messuilla solmitun myös muutamia kauppoja.

Seuraavassa Konepörssissä on luvassa laaja raportti messuilta ja kisakentältä. Esimakua tulevasta on nähtävillä Konepörssin Facebookissa.

Oikotien kuvagalleriaan löydät tästä.

http://www.facebook.com/album.php?aid=32199&id=131518020196671&ref=mf

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi