Uutiset

Kuljetuskalusto

Nordic Trophy 2014 -kisassa kolmoisvoitto Suomeen!

Mika Auvinen yhdessä tiiminsä kanssa näytti, että unelmiin kannattaa uskoa. Highway Hero kruunattiin Pohjolan komeimmaksi kuorma-autoksi – kirous Mercedes-Benzin yltä on väistynyt!

Mika Auvinen (vas.) ja Juuso ”The Rebel” Lehtinen ovat kumpikin osoittaneet, että unelmia pitää olla ja niihin pitää myös uskoa. Juuso ajaa rekkaa Jenkeissä, Mika voitti arvostetun kisan arvostamallaan ajokilla.

Highway Hero oli tuomariston mielestä paras säiliöauto, jossa oli myös paras maalaus sekä kolmanneksi paras sisustus. Yleisön mielestä Auvisen Actros oli mestariluokan paras ja lopulta yhdistelmä kruunattiin näyttelyn parhaaksi autoksi. Highway Hero palkittiin myös parhaasta maalauksesta ja kolmanneksi parhaasta sisustuksesta.

Nordic Trophyn historiassa kääntyi nyt uusi lehti, sillä aiemmin voittajana ollut joko Volvo tai Scania. Ja tiettävästi ensimmäistä kertaa palkintojenjako päättyi Maamme-lauluun.

Nordic Trophyn voitto on tähän asti vaatinut aina Volvon tai Scanian – Mercedes-Benzillä saavutettu mestaruus on siten lajissaan ensimmäinen. Ja ensimmäistä kertaa kilpailun 35-vuotisessa historiassa nähtiin suomalaisten saavuttama kolmoisvoitto, jota maustettiin myös muutamilla luokkavoitoilla.

Helpolla mestaruus ja menestys eivät tulleet, sillä aiemmilta vuosilta tuttujen kilpakumppanien ohella kentälle ajettiin tällä kertaa myös lukuisa joukko täysin uusia kamppeita, kuten tämä Berthons Transport AB:n kaappiyhdistelmä. Ennakkoasetelmat rekkakansan sydämiin lähtemättömästi ajetulle kisalle olivat siis kutkuttavat. 

Elmia Lastbil 2014 -messujen yhteydessä järjestettyyn Nordic Trophy -kauneuskilpailuun osallistui tällä kertaa parisataa toinen toistaan näyttävämpää ajokkia. Yksi kovimmista ennakkosuosikeista oli mestaruutta puolustaneen Juha Ristimaan Madonna, joka vetoaa ruotsalaisyleisöön niin merkin, teeman kuin viimeistelynsäkin puolesta. Jallu Jalavan Härmässä ensi-iltansa saanut Ice Princess nähtiin vahvana ehdokkaana mestaruustaistossa, jossa vaaditaan niin innovaatioita, näyttävyyttä kuin omaperäisyyttäkin. 

Edellisvuonna mestariksi kruunattu, Pouls Bremseservicen Scanian historiaa valottanut säiliöyhdistelmä yhdessä Ralf Ekdahlin taidonnäytteiden kanssa lukeutuivat myös vahvoihin ennakkosuosikkeihin.

Suomalaisittain kovimmat ennakko-odotukset oli kuitenkin kasattu Auvisen Highway Heron harteille. Saattoivat mestaruusodotukset tosin jäädä osittain merkkivalinnan varjoon – Mercedeksellä kun on vaikea menestyä ruotsalaismerkkien dominoimalla maaperällä. Toisaalta, Highway Heron nähtyään moni on todennut mestaruuden tulevan nyt, mikäli sellainen on Mercedeksellä koskaan tullakseen.Tunnelma näyttelykentällä alkoi sähköistyä kaluston valuessa hiljakseen kukin omaan ruutuunsa perjantain aikana. Edellisvuosien tapaan kentälle saapui kattava otos ruotsalaisautoja, joskin joukossa oli osanottajia myös muualta Euroopasta kuten Norjasta, Sveitsistä ja Saksasta – sekä tietenkin Suomesta.

Suomalaisuutta kisakentälle toivat muun muassa Juha Holmin puuauto, joka sijoittui puuautoluokassa ykköseksi. Kisakentällä nähtiin myös Lasse Tynjälän hakeauto, Sea Container Servicen rekanvetäjä sekä Hinausautot K. Sulinko Oy:n raskashinuri yhdessä Jallu Jalavan Mercedes-Benz Sprnterin kanssa. 

Lauantaipäivän vaihduttua illaksi alkoi monen odottama palkintojenjakotilaisuus, jossa Suomi mainittiin moneen kertaan. Pienoismalleissa menestyi Janne Liljedahl, pakuissa Kuljetus-Jalava ja puuautoluokassa voittajaksi itsensä ajoi Puunkorjuu Juha Holm. Kappaletavara-autoissa kolmas palkinto nostettiin Jalavan ohjaamoon ykköspalkinnon matkatessa Lapualle Ristimaalle. Perävaunullisten puolikkaiden sarjassa kolmanneksi sijoittui P. Björkin eläinkuljetusauto ja kippiautojen parissa kakkossijalle nostettiin RH-Soran 9-akselinen kasettiyhdistelmä. 

Tuomariston antamien äänien perusteella kappaletavara-autoluokan kolmannelle sijalle ajoi Jallu Jalavan Ice-Pricess, joka kantoi yllään myös toiseksi parasta maalausta.

Yleisön mielestä tässä on haastajaluokan toiseksi paras auto, joka sijoittui lopulta koko Nordic Trophy-mittelön toiseksi!

Ekerin toteuttamat, kummaltakin puolet avattavat kokosivuaukeavat korirakenteet vakuuttivat tuomariston, jonka mielestä Kuljetus-Jalavan yhdistelmässä oli kentän paras päällirakenne. Ekerin Ruotsin jälleenmyyjän, OF Ekerin Claes Olsson huokuu tyytyväisyyttään yhdessä Timo (vas.) ja Jari ”Jallu” Jalavan kanssa.

Järjestyksessään 35. Nordic Trophy -kisa päättyi ennennäkemättömään suomalaisjuhlaan, joka alkoi, kun kilpailun kaikki kolme kovinta palkintoa olivat suomalaiskäsissä. Mestaruuden napanneen Mika Auvisen kaverina lavalla olivat muun muassa tutut maanmiehet Jallu Jalava ja Juha Ristimaa sekä useiden voittaja-autojen motiivimaalauksen suorittanut Perttu Papunen (oik.).

Kilpailun tulokset löydät tästä.

Lisää kuvia tapahtumasta löydät Konepörssin Facebook-sivulta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi