Uutiset

Kuljetuskalusto

Nopeampia toimituksia 3D-mallien avulla

Autokohtaisten 3D-mallien ansiosta nyt on mahdollista suunnitella samanaikaisesti alusta ja päällirakenne usealle Volvo-mallille. Tämä tarkoittaa, että päällirakenneprosessi – ja täten toimitusaika loppuasiakkaalle – voi lyhentyä jopa 14 päivää laadun pysyessä silti samana.

”Asiakkaillemme on tärkeää, että tilattu auto saadaan liikenteeseen mahdollisimman nopeasti, koska viivästykset voivat häiritä kuljetustoimintaa. Sen vuoksi on tärkeää tehostaa valmistusprosessiamme”, kertoo Volvo kuorma-autojen tuotepäällikkö Peter Hardin.

Toimitusajat ovat yleensä pitkiä varsinkin monimutkaisten päällirakenteiden yhteydessä. Yksi tapa prosessin nopeuttamiseksi on valmistaa päällirakenne samanaikaisesti kuorma-auton alustan kanssa. Päällirakentaja tarvitsee kuitenkin yksityiskohtaista tietoa alustan mitoista voidakseen määritellä päällirakenteiden komponenteille sijoituspaikkoja.

Volvo Trucks vastaa päällirakentajien toiveeseen kehittämillään kolmiulotteisilla 3D-malleilla, jotka ovat päällirakentajien saatavilla internet-pohjaisesta tietokannasta.

3D-mallien suurin etu on, että ne mahdollistavat rinnakkaisen työnkulun, jossa alusta ja päällirakenne voidaan valmistaa samanaikaisesti.

”Päällirakentajan ei siis tarvitse odottaa kuorma-auton valmistumista voidakseen saada tärkeää tietoa alustasta”, sanoo Volvo Trucksin päällirakentajakehitystyöstä vastaava Tor Hesselgren.

Kuorma-automallikohtaisten 3D-mallien saatavuus mahdollistaa, että päällirakentaja pystyy näkemään tarkasti, miltä lopullinen alusta tulee näyttämään. Kaikki yksityiskohdat taka-akseliston asennuksesta kardaaniakseliston rakenteeseen ja johdotuksen korkeuteen on sisällytetty malleihin. 3D-mallien avulla autoa voidaan tarkastella hyvinkin yksityiskohtaisesti sen eri puolilta.

3D-mallien päätarkoituksena on antaa päällirakentajille luotettava pohja, jotta he voivat tuottaa oman päällirakenteensa rinnakkain alustan kokoonpanon kanssa, jolloin toimitusaika asiakkaille lyhenee.

Lue seuraavaksi