Uutiset

Kuljetuskalusto

Nokian Renkailta uutuuksia kuorma-autoihin

120-vuotisjuhlaansa viettävä Nokian Renkaat on viime vuosina järjestelmällisesti laajentanut kuorma- ja linja-autotuotevalikoimaansa. Viimeisin lisäys valikoimaan ovat Nokian R-Truck -rengasperhe vaativaan tie- ja maastokäyttöön, sekä Nokian Hakkapeliitta Truck T, joka täydentää Hakkapeliitta Truck -malliston.

“Tie- ja maastokäyttö vaatii renkaalta erityisiä, toisinaan jopa keskenään ristiriitaisia ominaisuuksia. Tasainen valtatie ja kivinen maansiirtotyömaa tai mutainen metsäautotie ovat hyvin erilaisia. Nokian R-Truck -tuotesarja iskee erinomaisesti näiden maailmojen välille”, kertoo Nokian Raskaiden Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen.

Maastokäytön näkökulmasta kaikissa Nokian R-Truck -renkaissa on avoin pintakuvio ja leveät urat, joiden myötä renkaan kuvion puhdistuvuusominaisuudet ovat hyvät pehmeässä maastossa, kuten mudalla, hiekalla ja lumella. Tämä parantaa sekä pitoa että luotettavuutta. Sen lisäksi renkaissa on erityinen kumiseos, joka suojaa poikkeuksellisen hyvin viilloilta ja halkeamilta. Tämä puolestaan vähentää rengasvaurioita kovemmassa maastossa. Renkaiden pääurissa on myös kivenpoistajat, jotka pidentävät renkaan käyttöikää.

Tiekäytössä Nokian R-Truck -rengas tarjoaa erinomaisen kilometrisuoritteen, kiitos tasaisen kulumismuodon ja alhaisen lämmönkehityksen. Lisäksi renkaiden ominaisuudet kestävät koko niiden käyttöiän. Symmetrinen pintakuvio on myös hiljainen ja sen vierintävastus on alhainen.

Innovatiivista suunnittelua

“Nokian R-Truck -sarja todella edustaa rengassuunnittelun terävintä kärkeä. Symmetrinen ja avoin pintakuvio, jossa on suuret kuviopalat, sekä sivupinnan suunnittelu ovat kaikki erittäin nykyaikaisia”, Teppo Siltanen sanoo.

Nokian Renkaiden perinteiden mukaisesti Nokian R-Truck soveltuu ympärivuotiseen käyttöön. Kaikissa renkaissa on 3PMSF-hyväksyntä, ja ne ovat kotonaan niin lumisilla teillä kuin kuumalla asfaltillakin.

“Nokian R-Truck -renkaat on testattu ja valmistettu Euroopassa, ja uusi sarja vastaa eurooppalaisia standardeja ja määräyksiä. Halusimme suunnitella parhaan mahdollisen renkaan eurooppalaisille kuljettajille riippumatta siitä, kuinka etelässä tai pohjoisessa he ajavat”, tuotelinjan päällikkö Ari Maunula sanoo.

Rengas joka käyttötarkoitukseen

Nokian R-Truck -rengasperheessä on kolme eri mallia: Nokian R-Truck Steer, -Drive ja -Trailer

Ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu Nokian R-Truck Steer sopii eturenkaaksi erilaisiin ajoneuvoihin sekä tiellä että maastossa. Rengas on parhaimmillaan kovissa olosuhteissa. Pääurien kivenpoistajat pidentävät käyttöikää erityisesti epätasaisessa maastossa.

Nokian R-Truck Drive on ympärivuotiseen käyttöön vetopyörille suunniteltu rengas vaativiin olosuhteisiin tielle ja monenlaiseen maastoon. Sen urissa on suuret ja kestävät kuviopalat, jotka vähentävät viiltoja ja repeämiä haastavissa ympäristöissä.

Nokian R-Truck Trailer on optimoitu maanteille, metsäautoteille ja maastoon. Se on luotettava valinta vaativaan ympärivuotiseen perävaunukäyttöön. Renkaan pääurissa on kivenpoistajat, jotka vähentävät rengasvaurioiden riskiä.

Uusi talvirengas perävaunukäyttöön

Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe täydentyy Truck T -renkaan myötä. Rengas on suunniteltu erityisesti talviseen perävaunukäyttöön.

”Nokian Hakkapeliitta Truck T on suunniteltu korvaamaan klassisen Nokian NTR-827 -renkaan. Se on täysin uusi malli, joka sisältää kaikki Nokian Hakkapeliitta Truck -renkaat maineeseen nostaneet ominaisuudet”, kertoo Siltanen.

Ominaisuuksiin kuuluvat uudet polveilevat urat, jotka parantavat itsepuhdistumista ja lumipitoa. Uudenlainen trapetsinmuotoinen lamellointi varmistaa pidon kuluneenakin, ja uusi vahva olkapää pärjää tiukoissakin kaarteissa. Rengas on helppo nastoittaa merkittyihin kohtiin, kun tarvitaan äärimmäistä talvipitoa. Kun rengas asennetaan syksyllä, se soveltuu ympärivuotiseen käyttöön.

Nokian Hakkapeliitta Truck -sarjaan kuuluvat myös vetorengas Nokian Hakkapeliitta Truck D ja E sekä eturengas Nokian Hakkapeliitta Truck F2.

Lue seuraavaksi