Uutiset

Kuljetuskalusto

Nelivetoinen Canter menee maastoon ja metsään

Lokakuussa markkinoille tuotu uusi Fuso Canter –mallisto täydentyy nyt esiteltävällä nelivetoisella versiolla. Kokonaismassaltaan 6,5 tonnin 6C18 on varustettu 175-hevosvoimaisella moottorilla ja kaksi metriä leveällä Comfort –ohjaamolla, joka voidaan valita myös miehistönkuljetuksen soveltuvana seitsemänpaikkaisena vaihtoehtona

Voimalinjaan kuuluu ajon aikana kytkettävä neliveto, joka käytännöllisyyden lisäksi parantaa myös polttoainetaloudellisuutta. Taka-akselin välityssuhde on 1:5,285 ja takatasauspyörästön lukko on aina vakiovarusteena viisiportaisen manuaalivaihteiston kanssa. Akselivälivaihtoehtoja on kaksi, joko 3415 mm tai 3865 mm. Kantavuutta alustamallit tarjoavat 3500 kilosta aina 3735 kiloon saakka

Nelivetoisen Canterin hyvät maasto-ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen työkalun tehtäviin, joissa joudutaan liikkumaan yleisten teiden ulkopuolella. Valmistajan mukaan otollisimpaan käyttäjäkuntaan kuuluvat niin energialaitokset kuin pelastusviranomaisetkin. Kompakti koko antaa Canterille oivat mahdollisuudet myös taajamien kunnossapitotehtäviin.

Jousitusgeometriansa ansiosta nelivetoisen Canterin lähestymiskulma on 35 astetta, kun se kaksivetoisessa Canterissa on 18 astetta. Nelivetoisen ajokin jättökulma on 24 astetta, vastaavan kaksivetoisen mallin jättökulman ollessa 11 astetta. Nelivetorakenne kasvattaa ajokin maavaraa takavetoisen 219 millistä 320 millimetriin.

Nopea nelivedon kytkentä yhdessä suuren kantavuuden, edullisten huoltokustannusten ja valinnaisen start/stop-järjestelmän kanssa tekevät Canterista kokonaistaloudellisen työhevosen. Uusien maasto-ominaisuuksien ohella myös kaikki perinteiset ominaisuudet, kuten ketteryys, pieni kääntöympyrä ja tehokas moottorijarru ovat edelleen tallella.

Fuso Canter on maailmanlaajuisesti Daimlerin eniten myyty kuorma-auto. Nelivetoisen vaihtoehdon tuotanto alkaa Portugalin Tramagalin tehtailla helmikuun lopussa.

Lue seuraavaksi