Uutiset

Kuljetuskalusto

Närhi Oy laajentaa ja uudistuu

Närhi Oy on vakiinnuttanut asemansa kotimaisena raskaan kaluston varaosa- ja korjaamopalveluiden tuottajana. Ketterässä, vuonna 1963 perustetussa yrityksessä eletään ajan hermolla toimintaa alan tuulien mukaan uudistaen.

Maaliskuussa konserni vahvisti asemaansa korjaamopalveluiden tuottajana ostamalla Lappeenrannassa toimivan Hevistar Oy:n osakekannan.

“Närhen perheyritys oli mieluinen valinta hakiessani yritykseni toimintaan hyvää kumppania. Närhi Oy on Suomalainen perheyritys, jolla on yli 50 vuoden perinteet raskaankaluston varaosien toimialalla. Närhi-konsernin oma maahantuonti sekä laajat varastot antavat vahvan pohjan laadukkaalle asiakaspalvelulle”, toteaa Hevistar Oy:n toimitusjohtaja Lauri Segerman tehdystä kaupasta. Raskassarja-ketjuun kuuluvan Hevistar Oy:n toiminta jatkuu toimitusjohtaja Lauri Segermanin johdolla nykyisen henkilöstön voimin Närhi Oy:n omistuksessa.

Närhi Oy:lle toiminta-alueen laajeneminen on tärkeä asia erityisesti nykyisen tuotetarjonnan ja ostovolyymin näkökulmasta.

”Paikallinen asiakastuntemus ja Laurin jatkaminen toimitusjohtajana varmistavat asiakaspalvelulaadun korkean tason jatkossakin”, toteaa Närhi Oy:n hallituksen jäsen Jarmo Närhi.

Syksyllä Jyväskylään

Närhi Oy avaa uuden toimipisteen Jyväskylään elokuussa 2015. Myymälän ja varastotilojen muutostyöt on aloitettu kevään aikana ja uusi myymälä avautuu vilkkaasti liikennöidyn E4-tien varteen elokuussa. Kiinteistössä toimii myös Kodin Terra sekä ABC-liikenneasema. Närhi Oy:n Jyväskylän myymälän avajaisia vietetään syyskuun ensimmäisellä viikolla ja uusi avattava yksikkö työllistää viisi henkilöä.

”Laajentuminen Keski-Suomen toiminta-alueelle oli meille luonnollinen valinta tukien samalla myös edustamamme Raskassarja-ketjun toimintaa tulevaisuudessa. Närhi Oy:n perusarvoihin kuuluu tarjota luotettavaa, asiantuntevaa ja kehittyvää palvelua raskaan liikenteen asiakkaille. Jyväskylän yksikön vahvuutena on toimipisteen sijainti E4-valtatien varrella, jolloin pystymme palvelemaan paikallisia asiakkaita sekä pääväylillä kulkevaa raskasta kalustoa”, kommentoi Närhi Oy:n Jyväskylän yksiköstä vastaava Matias Kauppinen.

”Odotan innolla toiminnan käynnistämistä ja tuttujen asiakkaiden palvelemista. Uskon vahvasti Jyväskylän toimipisteen menestymiseen alueella raskaan kaluston varaosien vahvana ammattilaisena”, jatkaa Kauppinen.

Uudet tilat Joensuuhun

Närhi Oy kasvaa myös Joensuussa rakennuttamalla uudet toimitilat Lentoasemantielle. Mittavassa rakennushankkeessa valmistuu noin 3 000 neliön kokoiset uudet toimitilat, joihin sisältyvät myymälä-, varasto-, ja koulutustilat sekä erillinen asennushalli. Asennushalliin on suunniteltu nykyaikaiset asennustilat nostureiden kunnostus- ja asennustoimintaa varten sekä odotustilat asiakkaille. Raskaan kaluston korjaamotoimintaa ei ole tulossa uusiin toimitiloihin.

Syksyllä 2015 valmistuviin tiloihin muuttaa viime syksynä Närhi Oy:n omistukseen siirtynyt Porokka Forest Oy.

”Koen muuton Närhen kanssa yhteisiin tiloihin uutena mahdollisuutena syventää entisestään vahvaa yhteistyötä. Yhdessä tuotamme asiakkaillemme lisäarvoa. Muutto saman katon alle ei tuo muutoksia Porokan toimintaan tai henkilöstöön, vaan pystymme palvelemaan asiakkaitamme jatkossa entistä paremmin”, toteaa Porokka Forest Oy:n toimitusjohtaja Jouni Porokka.

Närhi-konsernin toimitusjohtajana on 1.4.2015 aloittanut Jari Kukkonen, joka toimii samalla myös Kuopion Kuljetus Kalusto Oy:n toimitusjohtajana. ”Nyt on uudistumisen ja vahvan kehityksen aika. On hienoa olla mukana näin asiantuntevassa porukassa. Uskon vahvasti asiakaslähtöiseen toimintamalliin ja sen kehittämiseen yhä enemmän osaksi kokonaisvaltaisempaa kumppanuutta”, tiivistää Kukkonen ajatuksiaan.

Lue seuraavaksi