Uutiset

Kuljetuskalusto

Mrec Investment Management ja Slättö rakennuttavat logistiikkakeskuksen Tuusulaan

Mrec Investment Management Oy rakennuttaa yhdessä kumppaninsa Slättön hallinnoiman logistiikkayhtiön Evolvin kanssa 6,000m² modernin logistiikkakiinteistön Tuusulan vetovoimaiselle Sulan teollisuusalueelle.

Mrec Investment Management Oy rakennuttaa yhdessäkumppaninsa Slättön hallinnoiman logistiikkayhtiön Evolvin kanssa 6,000m² modernin logistiikkakiinteistön Tuusulan vetovoimaiselle Sulan teollisuusalueelle, joka sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Helsinki-Vantaan lentokentästä ja pääväylistä.

Uudishanketta ohjaavat kunnianhimoiset ESG-tavoitteet suunnittelusta toteutukseen. Kiinteistö toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti, A-energialuokkaan ja kohteelle haetaan BREEAM Excellent -sertifiointi. Kiinteistöön allekirjoitettu pitkä vuokrasopimus on myös Green Lease -tavoitteiden mukainen.

Kiinteistöön tullaan toteuttamaan AutoStore™ -automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä (ASRS). Järjestelmän avulla taataan käyttäjälle joustava ja modulaarinen systeemi, joka tehostaa keräilyä moninkertaisesti. Uudishankkeeseen järjestelmän toimittaa Element Logic Oy.

”Tuusulan kunnan panostukset työpaikka-alueiden kaavoitukseen kantavat hedelmää. Sulan alueen logistinen sijainti on erinomainen, ja esimerkiksi lentokentälle on lyhyt matka. Nyt rakennettava logistiikkakeskus on osoitus Sulan alueen vetovoimasta ja vahvasta kehityksestä. Alueelta on tulossa lisää yritystontteja tarjolle. Toivotamme uuden yrityksen tervetulleeksi Tuusulaan”, toteaa Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

”Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme aloittamaan tämän kestävän kehityksen mukaisen ja automatisoidun logistiikkakeskuksen rakentamisen Tuusulaan, ja on hienoa saada toivottaa uusi vuokralaisemme tervetulleeksi tiloihin ensi kesänä”, kertoo Lars Axelsson, Slättön Partner ja Evolvin toimitusjohtaja.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että kehittämämme hanke on päässyt toteutusvaiheeseen ja pystymme tarjoamaan kiinteistön käyttäjälle energiatehokkaat ja modernit ratkaisut. Olemme valinneet modernin logistiikan keskeiseksi painopistealueeksi ja tavoitteenamme on rakentaa laadukas logistiikkakiinteistöportfolio seuraavien viiden vuoden aikana. Suunnittelupöydällämme on koko ajan uusia hankkeita ja toivottavasti pääsemme jo pian kertomaan lisää seuraavista askeleista”, toteaa Mrec Investment Management Oyn toimitusjohtaja Ilmo Jäntti.

Kohteen rakentaminen alkoi syksyllä 2023 ja kohde valmistuu kesällä 2024. Mrec Investment Management vastaa hankekehityksestä koko uudishankkeen ajan. Urakoitsijana toimii Tekova Etelä-Suomi Oy.

Lue seuraavaksi