Uutiset

Kuljetuskalusto

Monipyöräautoja Hollannista

Viisiakselinen nuppiauto on saanut pääkaupunkiseudun maansiirtoajossa vankkumattoman suosion. Muualla maassa ajellaan edelleen nelikoilla, missä suuntaus tuntuu kampeavan osittain kohti telivetoisia, ohjaavalla teliakselilla varustettuja autoja. Uusista suuntaviivoista huolimatta nauttii perinteinen trippeliauto, telivetoisena tai nousutelillä edelleen monen automiehen luottamusta.

– Tämän vuoksi tuomme nyt suomalaisautoilijoiden ulottuville hollantilaiset trippeliautot, kertoo Tapani Lamberg CT Finland Oy:stä.

Lambergin mukaan DAF-mallistoon on jo aikaisemmin kuulunut Hollannissa suositut nousutelillä varustetut XF105 trippeliautot, nyt tuotantoon on otettu myös suomalaismarkkinoille soveltuvat telivetoiset alustat. Valikoimassa on paraabelijousitetun alustan ohella myös takailmajousitettu vaihtoehto. Nostomahdollisuudella varustettu trippeliakseli sen sijaan on aina ilmajousitettu. Lambergin mukaan trippeliautoon on valittavissa mikä tahansa XF-malliston moottorivaihtoehdoista, ohjaamoksi voi valita matalan makuuohjaamon sijaan joko Space Cabin tai Super Space Cabin. Laajasta akselivälivalikoimasta löytyy oikea vaihtoehto mitä erilaisimpiin ajotehtäviin ja asiakastarpeisiin.

DAF XF-malliston autot kootaan Eindhovenin tehtaalla Hollannissa, eikä trippeliauto tee tässä kohtaa poikkeusta.

– Auto kootaan alusta loppuun normaalituotannossa, jolloin se täyttää varmasti kaikki tehtaan asettamat laatuvaatimukset. Tehdasvalmius takaa myös nopean toimitusajan, muistuttaa Lamberg.

Lisäakselin asennus tehtaalla tuo nopeuden ja laadun ohella etua myös jälkimarkkinointiin, koska jokaisella akselin osalla tai komponentilla on kyljessään tehtaan varaosanumero.

– Varaosaluettelomme tuntevat akselin osat myös vuosien päästä, painottaa Lamberg, jonka muistuttaa myös takuun merkityksestä.

– CT Finland ja DAF kantavat vastuun koko alustasta, mikä on mielestäni erittäin merkityksellinen seikka, toteaa Lamberg lopuksi.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi