Uutiset

Kuljetuskalusto

Monipuolista osaamista Kutepa Groupilta

Kuortaneen Teollisuuspalvelu Oy:n Site-yksikön sekä Kutepa Rubber Service Oy:n messuosastolla nähtiin mm. bulk-säiliöyhdistelmä ja rengaspinnoituksen pintakuviovaihtoehtoja.

Kutepa otti kemiansäiliöt vuosi sitten uudelleen mukaan valmistukseen bulk- ja polttonestesäiliöiden lisäksi.

Työkoneiden rengaspinnoitus on ollut osa Kutepa Rubber Service Oy:n tarjontaa syksystä 2018 saakka. ”Pinnoitamme sekä ilma- että täyskumirenkaat, autoklaavimme kattaa halkaisijat puolestatoista metristä aina neljään metriin saakka. Paistokapasiteettimme onkin kasvanut moninkertaiseksi; autoklaaveja on nyt kuusi aiemman kahden sijasta. Laitteiden asennus on saatu päätökseen ja suurin autoklaavimme mahdollistaa ainoana Pohjoismaissa valmiuden vulkakoida halkaisijaltaan jopa 4-metriset renkaat. Tämä tarjoaa kasvua myös asiakkaidemme teknisille kumioinneille”, kertoo Kutepa Rubber Service Oy:n toimitusjohtaja Harri Alaviitala.

Prässäys tuo pinnoitettuihin renkaisiin paremman pidon ja kestävyyden uusiin renkaisiin verrattuna. ”Esivulkanoidun materiaalin ansiosta samaan tuntitulokseen voidaan päästä matalammallakin pinnalla. Käytettyä rengasta uudelleenpinnoitettaessa myös raaka-ainesäästö on moninkertainen”, tuo esiin Teijo Kiiski Kutepa Rubber Serviceltä ja jatkaa, ”lisäksi laadukas runko voidaan pinnoittaa 2–3 kertaa.”

Renkaan pinnoitus käynnissä.

Pinnoitukset toteutetaan asiakkaiden tarpeiden mukaan – Kutepa Rubber Servicen asiantuntijan avulla päätetään millaisia erityisominaisuuksia renkaille asetetaan; kulutuksen kesto, vahvat haastavalle alustalle sopivat pinnat, pitoa jäällä tai muuten liukkaissa olosuhteissa.

Nyt kevään koittaessa on hyvä hetki tarkastaa työkonerenkaiden kunto, toimittaa ne tarvittaessa pinnoitettavaksi ja jatkaa näin käyttöikää turvallisesti. Pinnoitus tulee uusien renkaiden hankkimista edullisemmaksi ja materiaalikulut ovat kolmasosa uusista renkaista, joten luonnonvarojakin säästyy. Tarvittaessa renkaat voi lähettää Kutepa Rubber Servicelle vanteineen. 

Työkonerenkaiden lisäksi Kutepalla työstetään myös tractor pulling -renkaita asiakkaan toiveiden mukaan; mm. muotoilut, pinnan keventäminen, profiilin muokkaus sekä uritukset ovat mahdollisia toteuttaa.

Rengaspinnoitus sopii hyvin Kutepa Rubber Service Oy:n teknisten kumiointien jatkoksi; käytämme laitteistoa myös kulutus- ja korroosiokumioinneissa autoklaavien mahdollistaessa isompienkin kappaleiden vulkanoinnit tehtaallamme. Kumioioimme esimerkiksi putkien sisäpintoja, säiliöitä, sekoittajia, akseleita sekä muita kulutus- ja korroosiosuojattavia pintoja. Lisäksi voimme käyttää keraamisia pinnoitteita erittäin kuluttavissa kohteissa, listaa Alaviitala.

Kutepa Siten huolto kasvaa asiakkaita kuunnellen

Kutepa Site valmistaa kuljetuskalustojen räätälöidyt päällirakenteet bulk-, polttoneste- sekä kemian kuljetuksiin. ”Kemikaalisäiliöiden valmistus aloitettiin uudelleen vuosi sitten. Kysyntää on riittänyt uuden kokonaismassoja ja -mittoja koskevan lakimuutoksen myötä, joka mahdollistaa aiempaa pidemmät puoliperävaunut”, kemian säiliöistä vastaava Janne Haarajärvi toteaa. Tuote on tuttu, Site on valmistanut kemikaalisäiliöitä myös aiemmin, kymmenisen vuotta sitten.

”Huolto- ja korjauspuolta on tarkoitus laajentaa tänä vuonna, että pystyisimme entistä paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Kuuntelemmekin mielellään asiakkaiden ajatuksia siitä, miten voisimme kehittää toimintaamme ja pyrimme vastaamaan toiveisiin”, kertoo Markus Laikola Siteltä.

Kutepalla huolletaan ja korjataan Site-päällirakenteiden lisäksi myös muiden valmistajien tuotteet ja tehdään niiden määräaikaistarkastukset. Myös varaosamyynti palvelee kaikkia merkkejä. 

Kaksi vuotta sitten Kutepa alkoi maahantuoda MHS  Siloking -kompressoripakettia, joka onkin saanut asiakkaiden keskuudessa todella hyvä vastaanoton.  ”Erityisesti mielenkiinnon asiakkaissa on herättänyt se, kun samaa pakettia voi käyttää, vaikka alustanvaihdon yhteydessä ulosoton pyörimissuunta vaihtuisikin, sillä sama paketti on kasattavissa molempiin suuntiin pyörivänä”, sanoo Laikola ja päättää: ”Pidämme varastossamme jatkuvasti yhden kompressorin, jolla pystymme varmistamaan, että tarpeen vaatiessa saamme kompressorin asiakkaalle jo seuraavaksi päiväksi. Puoleemme voi kuitenkin kääntyä, vaikka kyseessä olisi muunkin merkkinen kompressori, sillä myös niihin varastostamme löytyy varaosia.”

Kutepa Rubber Service Oy:n autoklaavit kattavat halkaisijat puolestatoista metristä aina neljään metriin saakka. Pinnoitusasiantuntija Teijo Kiiski suurimman autoklaavin vieressä.

TEKSTI: Maarit Korpela, Japlan Oy. KUVAT: Kutepa Group ja Maarit Korpela

Lue seuraavaksi