Uutiset

Kuljetuskalusto

Mika Mäkinen Sisulla Brittien BTRC-mestaruussarjaan

Brittiläisiä ratakuorma-autofaneja viime vuoden lopulla Brands Hatchin moottoriradalla menestyksellisesti viihdyttänyt Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen ja suomalainen Sisu palaavat tänä vuonna brittien ratakuorma-autojen mestaruussarjaan. Mäkinen on ilmoittautunut kahdeksan kilpailuviikonloppua käsittävään BTRC-sarjaan, joka käynnistyy maaliskuun 25.-26. päivä Brands Hatchin moottoriradalta Englannissa.

Viime vuoden lopulla Brands Hatchin radalta voiton ja toisen sijan ajanut suomalaiskuljettaja lähtee kauteen luottavaisena.

– On kiva lähteä Suomen ulkopuolella ajettavaan sarjaan omalla autolla. Tiedän tarkalleen Sisun suorituskyvyn ja sen kunnon. Teen yhteistyötä sarjaan osallistuvan Matt Summerfieldin kanssa, jonka talleilla Sisua kauden ajan säilytetään. Hän huolehtii myös Sisun huollosta ja kuljetuksista kilpailupaikoille, Mäkinen toteaa.

Mäkisen kilpakalusto Sisu SR 250 on jo matkalla kohti Britanniaa ja kahden viikon kuluttua Mäkisen rinnalla Brands Hatchissä nähdään tiimin luottomekaanikko Kauko Koivisto, jonka kanssa Mäkinen hallitsi Suomen ratakuorma-autosarjaa vuosina 2006-2009, voittaen neljä mestaruutta. Tiimin mekaanikkoina toimivat Seppo Sollo ja Markku Juovanen.

– Kauko on tärkein lenkki tässä projektissa. Ilman häntä en olisi koko sarjaan edes lähtenyt. Meillä on molemmilla luottavainen olo siitä, että pidämme tänä vuonna Sisun ja suomalaiskuljettajien mainetta Britannian moottoriradoilla yllä, Mäkinen toteaa.

BTRC-sarjassa ajetaan kahdeksan viikonloppua ja kussakin viikonlopussa neljä kilpailulähtöä. Mäkinen sanoo, että Britannian mestaruus on suomalaistiimille realistinen tavoite.

– Autoa vaivanneet pikkuviat ovat edellisen Brands Hatchin vierailun jäljiltä paikattu. Töitä automme suorituskyvyn eteen on tehty runsaasti. Uskon, että Sisu kulkee heti avauksesta lähtien kovaa. Mestaruudesta ajetaan.

Myös Kallio takaisin Sisun rattiin?

Suomalainen Sisu sai 1990-luvun alussa Keski-Euroopan moottoriradoilla aikaiseksi hurjaa jälkeä ja legendan maineen, kun pieni ja Euroopassa tuntematon suomalainen kuorma-autovalmistaja matkasi Keski-Euroopan suurradoilla ja nöyryytti lajin EM-sarjassa alan suurmerkkejä olan takaa. Jouko Kallio voitti Sisulla ratakuorma-autojen Euroopan mestaruuden vuosina 1991 ja 1992, ja Harri Luostarinen vuonna 1993.

Mäkinen on suunnitellut, että sarjan Saksan osakilpailussa Sisu SR 250:n ratin taakse asettuisi lajin legenda ja kaksinkertainen Euroopan mestari Jouko Kallio.

– Saas nähdä, en tiedä. On sitä kuitenkin harkittu. Saksan Nürburgring olisi komea paikka esiintyä vielä kerran Sisun ratissa. Siellä ympyrä sulkeutuisi hienolla tavalla ja olisi varmasti muistona mukava, mutta en ole vielä päättänyt. Katsotaan tässä nyt, Kallio pyöritteli saamaansa tarjousta.

– Autoa pitäisi päästä testaamaan, kokeilemaan ja touhuamaan sen kanssa. Sisun ohjaamokin näytti olleen jo niin pieni, että en mahtunut kunnolla istumaan siellä. Mika (Mäkinen) ainakin ajaa Sisua tänä vuonna, se on varma ja hieno asia, Kallio hymyili.

Mikäli Kallio ei itse ole paikanpäällä niin hänen ja Sisun tavaramerkiksi 90-luvun alussa muodostuneet nahkalapikkaat lähtivät reissuun mukaan.

– Joukolle kiitokset lapikkaista. Hieman pienet ovat minun jaloilleni, mutta onneksi Britanniassa palkinnot jaetaan vasta päivän päätteeksi niin kyllä sitä sen verran varpaat kippurassa kestää seistä, että mahdolliset palkinnot käyn perinteiden mukaisesti lapikkaat jalassa pokkaamassa, Mäkinen suunnitteli.

Britannian avoimen ratakuorma-autosarjan avausviikonlopun ohjelmassa 25.-26. maaliskuuta Brands Hatchissä on kaikkiaan neljä kilpailulähtöä, joista kaksi ensimmäistä kilpaillaan lauantaina ja sunnuntaina

Ratakuorma-autojen Britannian BTRC-mestaruussarja 2017:

  • 25.-26.3. Brands Hatch
  • 22.-23.4. Pembrey
  • 3.-4.6. Thruxton
  • 1.-2.7. Nürburgring, Saksa
  • 22.-23.7. Donington
  • 9.-10.9. Snetterton
  • 14.-15.10. Pembrey
  • 4.-5.11. Brands Hatch

Lue seuraavaksi