Uutiset

Kuljetuskalusto

Mika Mäkinen on vauhdissa European Truck Race -sarjassa

Mäkisen ensimmäinen kisaviikonloppu oli Saksassa perinteisellä Nürburgringin radalla 24. -25. heinäkuuta. Kisa oli jälleen suuri yleisömenestys ja katsojia kilpailussa oli kaikkiaan yli 200.000. Suunniteltujen testien peruunnuttua Mäkinen lähti radalle vain muutamien lämmittelykierrosten jälkeen. Vauhtia kuitenkin riitti ja Mäkinen kellotti ensikertalaiselle erinomaisia kierrosaikoja niin aika-ajoissa kuin itse kilpailussa. Sijoitukset neljässä kilpailulähdössä vaihtelivat sijalta 14 sijaan 11.

Hahn Racing Team on sarjan menestyneimpiä talleja ja sen ykköskuski Jochen Hahn ajaa tällä hetkellä sarjan kakkosena. Mestaruustaistelu käy edelleen tiukkana sarjaa johtavan espanjalaisen Antonio Albaceten ja kolmantena olevan Renault-kuljettaja Markus Bösigerin kanssa. Mika Mäkinen ajaa kisoissa tiimin MAN TGS autoa, jolla ajettiin viime vuoden FIA EM-sarjassa kokonaispisteissä kolmanneksi.

Ensimmäisen kisaviikonlopun hyvän menestyksen myötä Mäkinen sai kisa-autonsa testeihin Suomeen. Samalla auto on kiertänyt maassamme myös erilaisissa tapahtumissa. – Ilmeisen tyytyväisiä olivat suoritukseeni, koska sain auton testeihin Suomeen. Samalla varmaan odottavat sijoituksien parantuvan jäljellä olevissa kisoissa, kertoi Mäkinen testipäivänä Alastaron moottoriradalla syyskuun alussa. – Tänä vuonna en vielä EM-pisteistä aja, koska en ollut ilmoittautunut sarjaan ennen sen alkua. Nyt haetaan kokemusta ja katsotaan sitten ensi kaudella uudestaan.

Mäkisen TGS MANin 12,6 -litraisen moottorin teho on 1.100 hv ja vääntöä löytyy kaikkiaan yli 5.000 Nm. Vääntö pitää kierrokset suhteellisen maltillisella tasolla, eli 1.100 – 1.800. Huippunopeus on rajoitettu kilpailuissa 160 km/h. Levyjarrut takaavat hidastumisen pääsuoran päässä. Jarrupainetta voi säätää tarvittaessa ajon aikana. Jarrujen lämpötilaa tulee seurata, sillä jos se nousee liikaa, niin ajo loppuu siihen. Jarruille johdetaan jäähdytysvettä, joka pitää niiden lämpötilan 350-400 asteessa.

Telemetrinen tiedonkeruu kertoo kaiken oleellisen kilpailutapahtuman päätteeksi. -Tämä MAN eroaa aikalailla kansallisen luokan kisa-autoista. Toisaalta tuntuu kuin ajaisi todella tehokasta ja vääntävää henkilöautoa, koska MAN käyttäytyy hyvin loogisesti ja rauhallisesti radalla, kertoo Mäkinen. Auton moottorista vastaa tehtaan (MAN), mekaanikko joten sen säädöt ovat oletetusti kisatilanteessa kohdillaan.

– Tämän kauden kisoihin on rahoitus järjestynyt. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan ja rahoitus järjestyy, niin tarkoituksena on ajaa koko kausi 2011 Euroopan sarjaa, valottaa Mäkinen ensi vuoden suunnitelmia. Tällä kaudella ajetaan vielä 11. -12.9. Belgian Zolderissa ja Ranskan Le Mansissa 18. -19.9.

www.truckracing.de
www.mi-karacing.com

Lue seuraavaksi