Uutiset

Kuljetuskalusto

Mika Mäkinen on kahden radan mies

Harva taitaa tietää, että ratakuorma-autojen EM-sarjaa Mad-Croc Truck Racing-tallissa tänäkin vuonna ajanut  Mika Mäkinen on myös maarakentaja. Ja maarakennushommissakin liikutaan ratakuorma-autoilun kanssa samoilla linjoilla. Auralaisen, vuonna 1994 perustetun Maarakennus Mäkinen M. Oy:n erikoisalaa kun ovat  ratatyöt VR:lle. Näitä ratahommia Mika  pyörittää yritystä yhdessä veljensä Markun kanssa.

Ratakuorma-autoilla kilpaa ajava, auralainen Mika Mäkinen (toinen oik.) sekä veljensä Markku (toinen vas.) pyörittävät yhdessä yritystään Maarakennus Mäkinen M. Oy. Rakennushommiin Turun Konekeskolta hankittiin 5,5 tonnin Kubota U 55-4, jonka myi Juha Keränen (vas.). Myös Kari Järvinen piipahti konetta katsastamassa ennen työmaalle siirtoa. Pölkkyjen vaihtoja, vesakkojen raivausta ratapientareilla sekä myös ojituksia tehdään veljesten yrityksessä useammalla kiskopyörä- ja telakaivukoneella. Mäkiset työllistävät 11 henkilöä ja konekannan vahvuus on seitsemän. ”VR:n radoilla teemme tuntitöitä ja ryhmillä ovat kohteet ja työt VR:n työjohdon alaisuudessa, joten ne projektit kulkevat pitkälti omalla painollaan”, kertoo Mika Mäkinen.

Konepörssin koeajossa Kubota U55-4 kävi parisen vuotta sitten. Katso video vasemmalta ja lue koko Mika Mäkisen Kubotakaupoista kertova artikkeli Konepörssistä 11/2012 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi