Uutiset

Kuljetuskalusto

Micheliniltä uusi raskaan kaluston rengassarja

Michelin toi huhtikuussa markkinoille uuden sukupolven renkaat suositusta raskaan kaluston tuotesarjastaan. MICHELIN X Multi -renkaat on tarkoitettu lyhyiden ja keskipitkien kuljetusajojen renkaiksi. Testit osoittavat, että uuden sukupolven renkaat vähentävät kilometrikustannuksia 15–20 prosenttia edellisen MICHELIN X MultiWay 3D -sarjan renkaisiin verrattuna – ilman lisähintaa.

Uusissa renkaissa yhdistyvät mahdollisimman alhaiset kilometrikustannukset ja loistavat pito-ominaisuudet kaikissa sääolosuhteissa, jotka säilyvät korkeatasoisina kulutuspinnan loppuun saakka. Michelin Multi X -renkaista tulee myyntiin huhtikuussa 2017 kaksi tärkeintä rengaskokoa eri akseleille: 315/70 R 22.5 etuakselille/vapaasti pyöriville akseleille ja 385/55 R 22.5 ohjaavalle akselille ja perävaunuihin. X Multi -sarja täydentyy syyskuussa 2017 kahdella renkaalla, 295/60 R 22.5 ja 315/60 R 22.5 X Multi D. Vuoden 2018 alkupuolella tulevat myyntiin myös tehdasuusitut 315/70 R 22.5 X Multi D Remix -renkaat.

Jatkuva innovaatio on Michelinillä tuotekehityksen ytimessä, joten tässäkin tuotesarjassa on hyödynnetty uusinta kehitystä: POWERCOILTM, INFINICOILTM, REGENIONTM ja CARBIONTM ovat kaikki edistyksellisiä rengasteknologioita, joiden ansiosta uudet renkaat tuovat kuljetusyrittäjälle merkittävää lisäarvoa ja suorituskykyä. Kaikissa Michelin X Multi -renkaissa on myös RFID-siru, mikä helpottaa kaluston renkaiden hallintaa. ”Älyrenkaina” ne sisältävät useita digitaalisia ominaisuuksia, joiden avulla voidaan tunnistaa jokainen rengas ja parantaa kaluston ja rengasvaraston hallintaa sekä renkaiden seurantaa ajossa.

POWERCOIL on uuden sukupolven kevyempi, mutta entistäkin vahvempi teräslankarakenne renkaan rungossa, minkä ansiosta rengas on tukeva ja kestävä vaikka se on kevyempi.

INFINICOIL on renkaan runkoa kiertävä teräsvaijeri, pisimmillään jopa 400 metriä. Sen ansiosta rengas on koko käyttöikänsä ajan vakaa ja kestävä.

REGENION-teknologia viittaa kulutuspinnan itseuusiutuviin kuviopaloihin, mikä tarkoittaa, että renkaan kuluessa kuvioon tulee esiin uusia uria. Näin kuvio säilyttää pitonsa, vetokykynsä ja turvallisen käytöksensä renkaan käyttöiän loppuun saakka.

CARBION on uusi materiaali, joka saadaan sekoittamalla kulutuspinnan ainesosia innovatiivisessa prosessissa, jossa ne ovat nestemäisessä muodossa ja sekoittuvat täydellisen tasaisesti. Materiaali kasvattaa renkaan kilometritulosta vähentäen samalla polttoaineenkulutukseen vaikuttavaa vierintävastusta.

”Uudet Michelin X Multi -renkaat tarjoavat yhtä aikaa sekä loistavat pito-ominaisuudet että merkittävästi pidemmän kestoiän. Koska ne kuitenkin ovat saman hintaisia kuin edellisen sukupolven vastaavat renkaat, ne todistavat Michelinin halua tarjota asiakkailleen alhaisimmat kokonaiskustannukset renkaan koko käyttöiän ajan”, sanoo Serge Lafon, Michelinin raskaan kaluston renkaiden tuotelinjajohtaja.

Kuten kaikki Michelinin kuorma-autonrenkaat, Michelin X Multi -renkaat rakennetaan tunnustetusti korkealaatuiselle Michelin-rungolle. Siksi ne voidaan uusia Michelin Remix-menetelmällä uudenveroisiksi. Kuljetusyrittäjä saa tällä tavoin hyödynnettyä renkaansa ja niiden rungot uudelleen optimaalisesti samalla ympäristöä säästäen.

Michelin Multi X -renkaiden saatavuus:
Huhtikuu 2017:

385/55 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ F
315/70 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ Z
315/70 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ D
385/55 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ T2

Syyskuu 2017:
295/60 R 22.5 X® MULTI™ D
315/60 R 22.5 X® MULTI™ D X

2018 ensimmäinen neljännes:
315/70 R 22.5 X® MULTI™ D Remix

Lue seuraavaksi