Uutiset

Kuljetuskalusto

Messukuulumisia Helsingistä

Vallitseva taloustilanne teki näytteilleasettajat varovaiseksi ja osa yrityksistä päätyikin jättäytymään näyttelystä kokonaan sivuun. Poisjäänneistä huolimatta Helsingin messukeskus täyttyi alan tuotteista sekä ammattilaisista, jotka saapuivat tutustumaan alan kuumimpiin uutuuksiin.

Lauantaina päättyneen näyttelyn kävijöiden mukaan ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen sekä tavaran ja tiedon tunnistusmenetelmien merkitys alalla kasvavat eniten seuraavan kahden vuoden aikana. Selkeä enemmistö kävijöistä oli sitä mieltä, että kestävän kehityksen merkitys alalla kasvaa eniten. Sen sijaan työvoiman saatavuuden merkitys ei tällä hetkellä huoleta alan ammattilaisia.

Tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana tarkistamattomien tietojen mukaan 22 000 kävijää. Näytteilleasettajia oli 276 ja näyttelyalue levittäytyi ulkoalueen ohella neljään sisähalliin.

Näyttelyn toimeksiantajayhdistyksen, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n toimitusjohtaja Mikko Melasniemi toteaa, että kävijämäärän lasku edellisestä näyttelystä oli odotettavissa ja heijastelee alan tämän hetken tilannetta.

– Olemme tyytyväisiä, että näin moni alan ammattilainen koki näyttelyn tärkeäksi kohtaamispaikaksi ja saapui tutustumaan uutuuksiin, Mikko Melasniemi sanoo. Kävijätutkimuksen mukaan moni ammattilainen tuli näyttelyyn kaupantekomielessä, sillä reilulla kolmanneksella näyttelyn kävijöistä vierailu johti jatkoneuvotteluihin näytteilleasettajien kanssa, Melasniemi jatkaa.

Kesäkuun Konepörssin messuraportista löydät näyttelyn kiinnostavimmat uutuudet ja kuumimmat kuulumiset.

Lue seuraavaksi